Nem tudni, mi az a gazdasági helyzet, amiért leállt a járdaprogram, útfelújítás Makón

Mint az ismert, ,,az orosz-ukrán háború gazdasági hatásaira, a jelenlegi gazdasági helyzetre” tekintettel szünetel a járdaprogram, útfelújítás, parkolóépítés Makón. Hogy pontosan milyen a gazdasági helyzet, azt nem árulja el az önkormányzat.

A hajléktalanszálló felújítására 77 millió forint, közutak fejlesztésére 70,5 millió forint, parkoló kialakítására 6,5 millió forint, járdaprogramra 46 millió forint áll rendelkezésre. Az ezekre elkülönített összegeket tartalékba helyezte az önkormányzat.

Az Átlátszó próbálta megtudni, milyen gazdasági helyzet okoz problémát Makón, de az önkormányzat nem reagált a megkeresésükre. Egyik kormánypárti lap sem írt a 200 milliós átcsoportosításról és annak okairól. Hozzáteszik, a Continental 2020-as beszámolója alapján ők nem az ukrán-orosz piacra dolgoznak, 276 milliárdos exportjukból mindössze 1 milliárdot tett ki Oroszország. Vagyis egyelőre nem tudni, hogy Farkas-Éva Erzsébet pontosan milyen gazdasági helyzetre gondolt, ami a 3 százalékos költségvetés-arányos zárolást indokolta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink