Nem volt polgári engedetlenség Makón és csak 11-szer kellett szankciót alkalmazni

Hárman nem, vagy szabálytalanul hordták a szájmaszkot, nyolcan pedig 20 óra után voltak az utcán a múlt héten – derült ki Farkas Éva Erzsébet hétfői online tájékoztatójából.

A polgármester által közölt legfontosabb információkat pontokba szedtük:

  • Szabálytalan maszkhasználat miatt 3 esetben kellett szankciót alkalmazni múlt héten. 20 óra után 8 esetben voltak kint az utcán.
  • 17 fő van házi karanténban.
  • Polgári engedetlenségről nem tudnak a városban.
  • Az Operatív Törzs javaslata és a helyi szakmai stáb, egészségügyi szakemberek javaslata alapján március 1-ig marad a kötelező maszkviselés Makó közterületein.
  • Egyre több külföldi családtag, vendég érkezik a városba, ezért továbbra is figyeljünk egymásra.
  • A kórházban és a rendelőintézetben megkapták az első oltást, a héten megkapják a másodikat is, akik kérték. A Hajnal és a Batthyányi utcai szociális intézményben pénteken oltottak az intézmény saját orvosaival. A gondozottak, dolgozók 80%-a kérte a vakcinát. Továbbá Csanádpalotán az idősek otthonában is oltottak a makói kórház dolgozóinak közreműködésével. A makói védőnők, iskolaorvosok között szinte 100%-os igény volt az oltásra, a kórház, mentőszolgálat, munkatársai és a háziorvosok között 50-70%-os volt az igény. Múlt héten felmérés zajlott a rendvédelmi szerveknél és a tűzoltóknál az oltásokról.
  • Az óvodákban, bölcsödékben, iskolákban minden csoportban, osztályban hagyományos tanrend van. A középiskolákban online oktatás van.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »