Nincs engedélyezett otthoni koronavírusteszt, de az államtitkár rokona Instagramon árulja

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt arról Müller Cecília, hogy hiába forgalmaznak magánszemélyek részére, otthoni használatú koronavírustesztként feltüntetett termékeket, ilyen egyszerűen nem létezik. Az országos tiszti főorvos azt mondta, hogy magánszemélyek részére hirdetett eszközöknek nincs erre engedélye, mert a gyorstesztek professzionális szakmai felhasználásra készültek, az értékelésükhöz ugyanis szakmai tudás kell.

Ha ilyet tapasztalnak, akkor jelentsék ezt be, mert eljárást kell indítanunk.

Ehhez képest Szabó Tünde sportügyi államtitkár rokona egy kiprintscreenelt Instagram-bejegyzés alapján pont ilyen gyorsteszteket árul. Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke posztolt erről Facebook-oldalán.

Az országos tiszti főorvoshoz hasonlóan a politikus is arról ír, hogy senkinek nem javasolja az ilyen teszt megvásárlását. Hozzáteszi, hogy

kiváncsi vagyok, ha az én Insta sztorimban lenne látható ez, mennyi idő alatt csapna le rám az illetékes hatóság.

Szintén ez a fideszes rokon volt az, aki két hete, az első kínai szállítmány beérkezése után úgy árult fertőtlenítőszert, 470 forintos darabáron ötvenesével csomagolt maszkokat, hogy közben még az egészségügyi és a szociális dolgozókat sem tudta ellátni megfelelő védőfelszereléssel az állam.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

80 éve született Bujtor István Balázs Béla-díjas magyar színművész, filmrendező, forgatókönyvíró, producer.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az ígéretek ellenére a piaci árnál 30%-kal drágábban vásároltunk orosz gázt

A lakossági gáz beszerzésével foglalkozó, állami MVM ezer köbméterenként mintegy 1179 eurót fizethetett az oroszoknak a fűtőanyagért – számolta ki a Népszava a KSH most frissített külkereskedelmi adatbázisa alapján. Decemberben az Európában irányadó, Ttf-nek nevezett holland gáztőzsde átlagára 1175 dollárra rúgott.

Tovább olvasom »