Nyolc nagylaki határrendész előzetesben

Pénzt és ajándékokat kért a nagylaki határon átlépő kamionosoktól tizenhárom határrendész. A napokban kapták el őket, nyolcan előzetesbe kerülhetnek. 

Vesztegetés és kötelességszegés miatt fogtak el több, a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó jelenlegi és volt határrendészt.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le őket. Tizenegy rendőrt hivatali vesztegetés elfogadása, két másikat pedig kötelességszegés gyanúja miatt hallgattak ki kedden.

A rendőrök a gyanú szerint pénzt, illetve különböző kisebb értékű ajándékokat kértek és fogadtak el a határon átlépő kamionosoktól.

Az ügyészség nyolc rendőr előzetes letartóztatását kezdeményezte.

(MTI, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink