Nyolc nagylaki határrendész előzetesben

Pénzt és ajándékokat kért a nagylaki határon átlépő kamionosoktól tizenhárom határrendész. A napokban kapták el őket, nyolcan előzetesbe kerülhetnek. 

Vesztegetés és kötelességszegés miatt fogtak el több, a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó jelenlegi és volt határrendészt.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat buktatta le őket. Tizenegy rendőrt hivatali vesztegetés elfogadása, két másikat pedig kötelességszegés gyanúja miatt hallgattak ki kedden.

A rendőrök a gyanú szerint pénzt, illetve különböző kisebb értékű ajándékokat kértek és fogadtak el a határon átlépő kamionosoktól.

Az ügyészség nyolc rendőr előzetes letartóztatását kezdeményezte.

(MTI, fotó: illusztráció)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kásler döntött, december 1-től csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülők az iskolákba

December elsejétől szigorítják a belépés rendjét az iskolákba, a szülőket csak védettségi igazolvánnyal engedik be az épületekbe – írja a Telex egy birtokába került levélre hivatkozva. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének határozata alapján a szülők csak egy bizonyos pontig kísérhetik a gyerekeiket, de védettségi igazolvány nélkül nem léphetnek be az intézmény területére. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink