Nyolcvan éves néni húsz évre kapott haszonbérleti szerződést

Földmutyit sejt a Jobbik – ebben a témában tartott sajtótájékoztatót dr. Kiss Attila, a párt makói elnöke. Mint elmondta, Jakab István, az országgyűlés alelnöke (Fidesz), – aki egyébként a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének az elnöke, – kezdeményezte, hogy a földpályázatok nyertesei ne csak bérlői, hanem tulajdonosai is legyen a területnek. A Jobbik úgy véli, hogy ők a Fidesz-holdudvarához köthetők.

 70680331

Az országgyűlés megkerülésével, a migráns-válság közepette próbálták véghez vinni azt a kormányzati akaratot, mellyel az ország utolsó állami tulajdonban lévő vagyonát, a földet privatizálják – mondta dr. Kiss Attila, a Jobbik makói elnöke, a Csongrád Megyei Közgyűlés tagja. Tájékoztatóján ismertette Jakab István, az országgyűlés alelnökének, a MAGOSZ elnökének ötletét, mely szerint a gazdák nem csak a haszonbérletét kapnák meg a földnek, hanem a tulajdonjogát is.

Ezt a közel 400.000 hektárt eddig önkormányzati mintagazdaságoknak használták, vagy szeretnék használni, valamint a tanyaprogram része lett volna. A Jobbik abban bízik, hogy ez az ötlet nem talál teljes támogatottságra a Fideszen belül – mondta az elnök.

A pályázatokat a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet írta ki, ezek eredményei fent vannak a társaság honlapján. A nyertesek nevei között van egy 80 éves néni, aki húsz évre kapott haszonbérleti szerződést. – Lázár János úgy nyilatkozott, hogy magánkézbe kerülhetnek ezek a földek, előbb-utóbb tehát meg lehet majd vásárolni őket. Nem valószínű, hogy a néni lesz majd a vevő – mondta dr. Kiss Attila, aki felhozta a mezőhegyesi eredményeket is, ahol ,,tisztán látható, hogy melyik érdekcsoportok kaptak földet”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független “Top Employers Institute” azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak – közölte a vállalat a héten.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink