Tűz egy tehenészetben, baleset az M43-as autópályán

Az elmúlt hétvégén több olyan baleset is történt a megye útjain, melyhez a tűzoltók segítségét kérték. Csanádpalotán pedig több mint hatszáz körbála égett szombat délelőtt.

Szombaton késő éjjel történt egy közlekedési baleset az M43-as autópályán. A 46-os kilométerszelvénynél, a Királyhegyesi kihajtónál két román felségjelzésű kisbusz ütközött éjfél előtt pár perccel. Makói és hódmezővásárhelyi egységek, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre. A baleset következtében a járművek súlyosan roncsolódtak, a motortérből szivárgó olaj és hűtővíz beszennyezte az úttestet. A tűzoltók mentesítő anyaggal szórták be az útburkolatot, majd forgalomkorlátozás mellett kezdték meg a műszaki mentést. A kisbuszokat áramtalanították, majd csörlővel széthúzták az összeakadt járműveket. A mentés a hajnali órákig elhúzódott. A két autóban összesen négyen utaztak, közülük egy embert súlyos sérülésekkel szállított kórházba a mentőszolgálat.

Hatszáz körbála égett vasárnap délelőtt egy tehenészetben Csanádpalota külterületén. A szegedi főügyelet több egységet is a helyszínre riasztott. Makóról, Orosházáról, és Mezőkovácsházáról is érkeztek tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével végezték az oltást. A tűzoltók további vízszállító járműveket is kértek a helyszínre, a riasztási fokozatot pedig II-es kiemeltre emelte a tűzoltás vezetője. Összesen négy vízsugárral védték a területet a gyorsan terjedő lángoktól, melyek a szomszédos istállót is veszélyeztették. Az épületben található szarvasmarhákat a tűzoltók a téesz munkatársainak segítségével biztonságos helyre terelték. A munkálatok vasárnap hajnalig elhúzódtak. Az eset során senki sem sérült meg. A keletkezett kár körülbelül kétmillió forint, de a tűzoltók mintegy tízmillió forintos értéket mentettek meg a lángoktól.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Jobbik benyújtotta az áfamentességet célzó javaslatát

A Jobbik frakciója a kora délutáni órákban jelezte, nem vesz részt Orbán Viktor miniszterelnöki beiktatásán, ahelyett a drágulás megfékezését kívánják határozati javaslatukkal elérni. Jakab Péter, az ellenzéki párt elnöke bejelentette, beadták a javaslatot, miszerint legyenek áfamentesek az alapvető élelmiszerek.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink