Október elsejétől indul az új ügyeleti rendszer Csongrád-Csanádban

Mint az ismert, egy január elsejétől hatályos jogszabály alapján a kormányzat átszabta a háziorvosi ellátást, benne az alapellátási ügyeleti rendszert. Ezt fokozatosan vezetik be az országban, október 1-től lép életbe Csongrád-Csanádban.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint azokban a megyékben, ahol elindult az új rendszer, ott több mint 83 ezer beteget valamelyik ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 9500 esetben telefonos tanácsadás történt, mintegy 6500 beteghez pedig ügyeleti kocsit küldtek és a lakásukon látták el őket. A jellemzően enyhébb egészségügyi problémákra az esetek több mint 90 százalékában az ügyeleti ellátás megfelelő megoldást jelentett, kevesebb mint 8500 beteget kellett további szakellátásra vagy kórházba küldeni.

A Csongrád-Csanádi plakátról kiderül, hogy éjszakai, hétvégi és ünnepnapi ügyelet Szegeden, Szentesen és Hódmezővásárhelyen lesz. A gyermekorvosi ügyelet a járásközpontoki ügyeleti pontokon, illetve hétvégén, ünnepnapokon és éjszaka Szegeden és Szentesen lesz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább olvasom »