Október elsejétől indul az új ügyeleti rendszer Csongrád-Csanádban

Mint az ismert, egy január elsejétől hatályos jogszabály alapján a kormányzat átszabta a háziorvosi ellátást, benne az alapellátási ügyeleti rendszert. Ezt fokozatosan vezetik be az országban, október 1-től lép életbe Csongrád-Csanádban.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint azokban a megyékben, ahol elindult az új rendszer, ott több mint 83 ezer beteget valamelyik ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 9500 esetben telefonos tanácsadás történt, mintegy 6500 beteghez pedig ügyeleti kocsit küldtek és a lakásukon látták el őket. A jellemzően enyhébb egészségügyi problémákra az esetek több mint 90 százalékában az ügyeleti ellátás megfelelő megoldást jelentett, kevesebb mint 8500 beteget kellett további szakellátásra vagy kórházba küldeni.

A Csongrád-Csanádi plakátról kiderül, hogy éjszakai, hétvégi és ünnepnapi ügyelet Szegeden, Szentesen és Hódmezővásárhelyen lesz. A gyermekorvosi ügyelet a járásközpontoki ügyeleti pontokon, illetve hétvégén, ünnepnapokon és éjszaka Szegeden és Szentesen lesz.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »