Ön is osztogatna tanácsokat ötmilliárd forintért?

“Már itt is van az első mocskos 5 milliárd, amit a járványra hivatkozva dob oda a kormány saját embereinek. Ezt most: “Turisztikai tanácsadásra” – írja Hadházy Ákos a Facebookon

A „Tanácsadás a koronavírus okozta károk mérséklésére” címmel megjelent közbeszerzési kiírás szerint ötmilliárd forintunkba fog kerülni a roppant fontos tanácsadás.

Hadházy posztjából kiderül, hogy az ajánlatkérők között van a Kisfaludy 2030 Zrt, Magyar Turizmus Ügynökség és Magyar Divat & Design Ügynökség.

A politikus emlékeztet: a Turizmus Ügynökséget Guller Zoltán, Orbán Ráhel bizalmasa vezeti, a Divatügynökséget pedig Orbán Ráhel barátnője vezeti.

A feladatok között olyan tételek szerepelnek, mint „turisztikai termékekkel és altermékekkel kapcsolatos helyzetelemző tanulmányok készítése, kapcsolódó adatbázisok (pl. attrakciók, vonzerők, érintettek, szolgáltatások, kapacitások) elkészítése, kiemelten az egészségturisztikai fejlesztések előkészítésének vizsgálata, stratégia meghatározása, a természetes gyógytényezők orvosi kutatásainak előkészítéséhez kapcsolódó tanácsadói feladatok ellátása, turisztikai nemzetközi legjobb gyakorlatok feltérképezése, az MTÜ vagy leányvállalatai által végrehajtott lehetséges felvásárlások és fúziókkapcsán stratégia készítése, a konkrét tranzakciók előkészítése, lebonyolítása és utólagos támogatása vállalatértékelések elkészítése.

Hadházy emlékeztet arra is, hogy három hónapja ugyanezek az állami cégek már rendeltek 5 milliárdért turisztikai tanácsadást. Akkor az Eubility Group Kft nyert, amelynek tulajdonosai Hadházy szerint több szálon köthetőek Tiborcz Istvánhoz.

A politikus szerint

“Ez a förtelem mindent megmutat arról, mi következik: a járvány gazdasági következményeinek ürügyén még több pénzt tömnek magukba ahelyett, hogy a megélhetésüket szó szerint elvesztő százezreket segítenék. 5 milliárd = 5000 X 1 millió forint!”

A botrányos közbeszerzésre elsőként dr. Varga-Damm Andrea hívta fel a figyelmet. A jobbikos országgyűlési képviselő Facebook-posztjában úgy fogalmazott:

Védekező eszközök nincsenek, vagy ha vannak, nem a kórházakban. De van 5 milliárd arra, hogy valaki mondja meg azt, amit a kormányzatban dolgozóknak kellene tudniuk. A pályázat kiírói között van Récsölke divat intézete is. Nincs új a nap alatt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

89 éve hunyt el Krúdy Gyula író, hírlapíró, a modern magyar prózaírás kiváló mestere.

Tovább »

Apátfalvi kislánynak szervezett gyűjtést a Trollfoci

Pénzes Annabella 3 éves Apátfalván élő kislány. Diffúz Pontine Glioma, rövidítve DIPG-vel, agresszív gyermekkori agydaganattal szenved. Magyarország legnépszerűbb focis oldala jótékonysági árverést indított, Gulácsi Péter cipőjére lehet licitálni május 13-ig.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink