Orbán az ellenzéknek, Washingtonnak, Brüsszelnek és vízen túli Gyuri bácsinak is hadat üzent

Orbán Viktor 65 évvel az 1956-os forradalom kitörése után éles támadásba kezdett a magát az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal szemben meghatározó magyar ellenzékkel, valamint Brüsszellel és Washingtonnal szemben. Sőt, még egy nagy vízen túl készülődő Gyuri bácsiról is vizionált megfáradt békemenetelőknek. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A magyar kormányfő olyan természetességgel vont párhuzamot a kommunista gyilkosok és a jelenlegi ellenzék között, mint amikor többek között azt fejtegette, hogy

a most beavatkozni készülő amerikaiaknak most nem lőfegyvere van, hanem Facebookja. 

,,Amikor kellett volna, hogy jöjjenek, akkor nem jöttek, míg most nem hívtuk őket, de itt vannak. A meghívónk a szovjet megszállás alóli felszabadításra szólt, és nem arra, hogy beavatkozzanak a demokráciánkba”

– fogalmazott Orbán Viktor.

Ugyanakkor szerinte ,,ma sem az számít, amit Brüsszelben, Washingtonban akarnak, mert a magyarok sorsáról a magyarok fognak dönteni”. Orbán Viktor elmondta, a szabadságért mindent nap meg kell harcolni itt a Kárpát-medencében. ,,Mi ugyanabban hiszünk, és ezért vagyunk együtt. Aki idegen támadásokkal szemben a családját védi, az arra is számíthat, hogy igaza van” – állt át a harcias retorikára, majd az egészet átemelte egy teljesen új dimenzióba, amikor a Békemenet részére egy új történelmet írt:

,,mi századok óta ugyanazt akarjuk: Igazságot Magyarországnak”.

mi alatt tudjuk kiket értett…

Orbán Viktor egyszerre nézte le az összefogást és ruházta fel nagy hatalommal. 

Például arról beszélt, hogy amit a baloldal csinál, annak több köze van a szórakoztatóiparhoz, ,,ráadásul azon a választáson sem nyertek, amin csak ők indultak”, ugyanakkor szerinte ezzel párhuzamosan azon versenyeznek, ki uralkodhat Brüsszel és Soros György kegyéből.

,,A céljuk, hogy Mária kezéből(!!!) Brüsszel lábai elé tegyék le az országot. Ne tévesszen meg senkit a hazai baloldal látványos szerencsétlenkedése. A mögöttük lévő nemzetközi szereplők ereje számít, a nemzetközi hátország”

-fogalmazott, nem kis zavart okozva a hallgatóságban. 

Valószínűleg ezt érezve, a szövegírók megadták a jó érzést a buszúthoz hazafelé: ,,időben szólunk, aki eddig belénk harapott, annak elvásott a foga”. Mert szerinte “mi” nem futottunk el, és most sem fogunk meghátrálni. 

Nehéz lesz ezt fokozni a választásokig. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink