Orbán szerint “szamárság” az a felvetés, hogy az uniós források kifizetését jogállamisági kritériumokhoz kössék

Ma sem hozott sok újat Orbán Viktor Kossuth Rádiós szereplése: migráció, Soros, migráció, fejlődő magyar gazdaság és sorosbrüsszel szemét EU – nagyjából így összegezhető a pénteki napindító.

Orbán Viktor

szamárságnak ítélte azt a felvetést, hogy az uniós források kifizetését jogállamisági kritériumokhoz kössék, szerinte ebből nem lesz semmi.

Donald Tusknak, az Európai Néppárt új vezetőjének álláspontját, miszerint a szabadságjogok nem áldozhatók fel a biztonság oltárán, úgy kommentálta:

a Fidesz azt várja, hogy a Néppárt tisztázza nézeteit és terveit, mert amíg a magyar kormánypárt nem tudja, mire számítson, addig függőben tartja tagságát.

Az elmúlt 10 év legnagyobb diplomáciai sikere az, hogy Magyarország uniós biztosi jelöltje felelhet majd a szomszédságpolitikáért és bővítésért – emelte ki Orbán, aki emlékeztetett rá, hogy ez is a migrációról szól:

„Ez egy misztikusan hangzó szó, hogy szomszédságpolitika, meg bővítéspolitka, de ugye ez a migrációt is érinti, mert a migránsok délről jönnek, a balkáni országok felől és ezek az országok tagjelöltek, tehát velük fog foglalkozni a biztos. Az Európát fenyegető egyik bizonytalanság az Ukrajnában van, az ukrán-orosz konfliktus miatt, Ukrajnával is foglalkoznia kell az új biztosnak és az Afrika felől jövő fenyegetés is fontos, bármilyen furcsa de a Földközi-tenger túlsó oldalához tartozó afrikai országokkal is a mi biztosunknak kell majd foglalkoznia.”

A kormányfő szerint a biztosi poszt elnyerése „sokunk”, a többség sikere, de nem minden magyaré, hiszen sokan akarták megakadályozni azt. Az ellenzék ennek érdekében egyesítette erejét Brüsszelben, és

„tények támasztják alá, hogy Soros György személyesen akarta megakadályozni Várhelyi kinevezését.”

A miniszterelnök szerint a következő 5 év két legfontosabb kérdése a migráció és a gazdaság lesz. Ami az utóbbit illeti, Magyarország szerencsés ország, mivel „a jegybankelnök képes történelmi horizonton szemlélni a magyar pénzügypolitikát”, máshol viszont nem ilyen jó a helyzet, a miniszterelnök azt jósolja, hogy 2020-ban gazdasági zavarok lesznek az eurózóna országaiban, és ettől meg kell védeni Magyarországot.

Abból pedig

„előnyt kell kovácsolni, hogy a határon túl több millió magyar él. Össze kell adni az erőnket és a kapcsolatrendszerünket. A magyar egy világnemzet.”

A Puskás Stadionról szólva rávilágított:

„Van, aki kedveli a magyarokat, van, aki nem. Én kedvelek sok magyarral együtt lenni, és felemelő pillanatokat átélni, nekünk van dramaturgiai érzékünk átélni ezeket.”

Hozzátette, hogy az aréna felépítése olyan hatalmas műszaki teljesítmény, amelyet az első ceruzavonásig a befejezésig csak magyarok végeztek el.

(MTI, 444.hu nyomán, fotó: archív, Kovács Tamás/MTI/MTVA)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Elhunyt Tatár István

A gyászhírére a ,,Tanár Úr, a mi szemünkben Ön Makó város Díszpolgára!” nevű csoportban találtunk rá. 97 éves volt.

Tovább »

Megjelent Zsombón a madárinfluenza

Egy zsombói pecsenyekacsa-állományban és egy újkígyósi tenyészlúd-állományban is madárinfluenzát diagnosztizált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma – közölte az MTI.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Fokozatos lehűlés jön a héten

Fokozatosan hidegebb lesz a következő napokban, a hét közepén néhol mínusz 9 fok is lehet és nappal sem éri el az 5 fokot a csúcshőmérséklet. Többször várható köd, akár ónos szitálás. A csapadék jellemzően eső lehet, de hószállingózás is elképzelhető – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-nek eljuttatott, országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább olvasom »