Orbán Viktor felülírt egy bíróság döntést

Már a koronavírus-járvány kezdete óta megoldatlan kérdés, hogy a sajtó munkatársait beengedjék-e az egészségügyi intézményekbe, hogy tudósítsanak onnan. Több vélemény szerint fontos lenne, hogy az emberek láthassák, milyen nehéz helyzetben vannak a kórházak és az egészségügyi dolgozók. Így ugyanis többen vennék szigorúan a járványügyi korlátozásokat és az oltások felvételét.

Eddig azonban a Kásler Miklós vezette Emmi nem engedte be a fotósokat, videósokat és újságírókat a kórházakba. Két kivétel akadt csak: a közmédia és az MTI tudósíthatott. Ezt a döntést támadta meg a bíróságon a Telex. A bíróság pedig néhány nappal ezelőtt kimondta: a kórházigazgatók hatásköre eldönteni, kit engednek be az intézményekbe.

Arra azonban egyik sajtóorgánumnak sem volt ideje, hogy a döntés alapján ellátogasson valamelyik egészségügyi létesítménybe. Orbán Viktor ugyanis péntek este már aláírt egy rendeletet, ami felülírja ezt a bírói döntést.

A rendelet szerint veszélyhelyzet esetén az Operatív Törzs „meghatározhatja az egészségügyi intézményeknek a sajtóval való kapcsolattartás rendjét, valamint a sajtó által az egészségügyi intézmény területére történő belépés rendjét”.

Emellett azt is kimondja, hogy az Operatív Törzs döntésének végrehajtásáért az egészségügyi intézmény vezetője a felelős – teszi hozzá a 24.hu.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »