A minisztérium csak megfellebbezte a pedagógussztrájk jogszerűségét kimondó ítéletet

Népszava információi szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma fellebbezést nyújtott be Fővárosi Ítélőtáblához a hétfői kétórás figyelmeztető pedagógussztrájk ügyében. A fellebbezésben azt kérték, hogy a bíróság másodfokon helyezze hatályon kívül a Fővárosi Törvényszék első fokú ítéletét, miszerint jogszerű volt a sztrájk.

Az Emmi nem volt hajlandó lemondani fellebbezési jogáról, és az első fokú ítélet jogerőre emelkedésének elodázását arra használta, hogy a sztrájk jogszerűtlenségét hangoztassa (ami az ő értelmezésük szerint csak jogerős ítélet után lehetett volna jogszerű). A mostani fellebbezésben a minisztérium felkéri az Ítélőtáblát, hogy tiltsa el a szakszervezeteket a jogerős ítélet hiányában szervezett sztrájktól.

A minisztérium amellett érvel, hogy a tanároknak sztrájk alatt is tanítaniuk kell (bár kérdés, hogy akkor mitől sztrájk a sztrájk), mert a gyerekeknek különben sérül az oktatáshoz való joguk. A Népszava megjegyzi, hogy az oktatáshoz való jog akkor nem volt annyira fontos a minisztériumnak, amikor megtiltották a karanténben lévő gyerekek online oktatását. Míg az első fokú eljárásban a minisztérium jogellenesnek tartotta a pedagógusok bérkövetelését, ez a pont ebből a kérelemből eltűnt.

Makón és a térségben 87 pedagógus sztrájkolt hétfőn, országszerte pedig legalább 20 ezer pedagógus vett részt benne.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink