Öt nap alatt 20 ezer aláírást gyűjtött az ellenzék

December 15-én rajtolt el az ellenzéki pártok közös aláírásgyűjtő kampánya, melynek célja, hogy szilveszterig 200 ezer érvényes aláírás begyűjtését követően még legyen lehetőség népszavazási kérdéseket csatolni az országgyűlési választási szavazólapok mellé, hasonlóan ahhoz, ahogy a kormány tervezi az ún. gyermekvédelmi népszavazással.

hvg.hu információi szerint az ellenzék népszavazás kérdéseinek támogatására szerdán indított aláírás-gyűjtési akció során eddig nagyjából 20 ezer aláírás gyűlt össze.

A kínai kommunista vezetés elitegyeteme, a Fudan Budapestre tervezett felépítésének megvétózásáról, valamint az álláskeresési járadékot három hónapról kilencre történő megemeléséről szóló kérdések népszavazásra bocsátásához 200 ezer támogató aláírást kell összegyűjteni január közepéig.

Habár az aláírásgyűjtés szervezői nem osztottak meg a lappal hivatalos adatot, annyit elárultak, hogy a hétfőn bekért számok alapján „jól halad” az akció. 

A „jövővédő” aláírásgyűjtési kampányért felelős Zaránd Péter szerint a vártnál sokkal jobban halad az aláírásgyűjtés, és nemcsak Budapesten, hanem vidéken is.

A szabályok szerint kérdésenként 200 ezer támogató aláírásnak már január közepére össze kellene gyűlnie ahhoz, hogy a tavaszi parlamenti választáson – a kormány négy genderügyi kérdésével együtt – az ellenzék népszavazási kérdései is felkerülhessenek a szavazólapra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Újabb zenés demonstrációt tartottak a Bartók iskola megmaradásáért

Nagyjából 30 szülő és gyermekeik részvételével zajlott zenés megmozdulás szombaton a Bartók iskola előtt. A szülők a székhelyintézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet – ez ellen tiltakoztak ma és vasárnap is fognak. Mindemellett jogi úton is megtámadták a fenntartó tankerület döntését.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink