Pályázatból újítanák fel a sportcsarnokot, ami nem a bezárás alatt ment tönkre

Ma reggel rendkívüli testületi ülést tartottak Makón, ahol arról döntöttek, hogy 300 millió forint értékben pályázatot nyújtanak be a Magyar Kézilabda Szövetséghez komplex sportcsarnok és tornaterem-felújítási programjához. Március elején kiderült, hogy közel 1 milliós kár lett a télen, de az önkormányzat szerint nem a bezárás miatt.

A pályázatból az Erdei János Városi Sportcsarnok homlokzatát, tetőszerkezetét, nyílászáróit szeretnék felújítani, valamint elvégezni a fűtési rendszer korszerűsítését.

Mágori András (Fidesz) februárban arról beszélt, hogy a bezárt önkormányzati épületek állaga nem romlott a téli hónapok alatt. Igaz, a sportcsarnok beázik, de ez eddig sem titok a látogatók előtt, bár ő ,,nem tartozik közéjük.”

Mucsi Tamás önkormányzati képviselő (DK) közérdekű adatigénylése nyomán kiderült, hogy bruttó 927 ezer forintba kerül az Erdei János Városi Sportcsarnokban keletkezett károk enyhítése. Az ellenzéki képviselő szerint pont a fűtetlenség az, amelyik nem tesz jót a hidegburkolatoknak, pláne akkor, ha egyébként sem sikerült észrevenni, hogy beázik az épület.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »