Paprikás hangulatban tartotta meg alakuló ülését a kiszombori képviselő-testület

Endrész Erzsébet, Bajnóczi János és Balázs Tibor (független) képviselők szót kértek volna, de nem igazán kaptak, valamint felvetésükre a Szervezeti és Működési Szabályzatot sem módosították, mondván ez egy ünnepi ülés. A testületin ezen kívül titkos szavazáson Szirbik Imrét (Fidesz) választották társadalmi megbízatású alpolgármesternek.

A Hárman a változásért oldal beszámolója szerint Szegvári Ernőné polgármester azonnal elfogadtatta volna a napirendet, melynél szót kérve Endrész Erzsébet javasolt egy pontot az ülés végére Egyebek címszóval. ,,Erre azonban, ahogy kaptam a kioktatást, az alakuló ülés ünnepi jellegét kiemelve nem volt lehetőség” – írta.

A Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet megalkotásánál a hozzászólás lehetősége nem adatott meg, hivatkozva arra, hogy a testületi tagok előzőekben elmondhatták már véleményüket, miért nem akkor mondták, vagy miért nem mentek be korábban, ha gondjuk volt. Azt szerették volna elérni, hogy a képviselők a községben körzeteket kapjanak és ez épüljön be a szabályzatba. Kiderült, ezt szabályzatban nem, de informálisan meg lehet valósítani. A Makó Híradó beszámolója szerint Dr. Kárpáti Tibor jegyző azt mondta, nem sok módosítás történt, a kormányhivatal szerint rendben van az SZMSZ, a kötelező elemek és a helyi szokások is benne vannak. Kiderült, hogy ezt bármikor lehet módosítani. A jegyző közölte,

a kormányhivatal rendez majd oktatást a képviselőknek.

Az SZMSZ-t végül 4 igen és 3 nem szavazattal fogadták el.

Nem értjük ezt az ügymenetet, ami ma történt. A képviselői munkára a választók hatalmaztak fel bennünket, és nem gondoljuk, hogy bármelyik, bármilyen fajtájú ülésen nem szólhatnánk hozzá, mondhatnánk el véleményünket.

– fogalmazott közös facebook oldalán Endrész Erzsébet, Bajnóczi János és Balázs Tibor.

A testület elfogadta, hogy Szegvári Ernőné polgármesteri havi illetménye a törvény szerinti 548.444 forint, költségtérítése havi 82.265 forint legyen. Szirbik Imre alpolgármester havi tiszteletdíja 95.978 forint, költségtérítése 14.397 forint.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Covidban elhunyt egy háromgyermekes mórahalmi mentős

Mindössze 47 évesen hunyt el koronavírus-fertőzésben november 17-én Hatvani Balázs mórahalmi mentős, aki a járvány alatt mindvégig a frontvonalban küzdött. Feleségét és három gyermekét hagyta hátra, akik kilátástalan helyzetbe kerültek azzal, hogy elveszítették az édesapát. 

Tovább olvasom »