Programokkal kedveskedett a roma önkormányzat

[ad 1]

Számos programot szervezett tavaly a 2014 októberében megválasztott Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A rendezvények mellett érdekképviseletet is ellátnak az irodájukban. Ezekről elnökük, Gilingerné Ráday Krisztina beszélt a Makói Városi Televízióban.

A makói önkormányzattól ingyen bérli a Kálvin utcai irodáját a helyi roma nemzetiségi önkormányzat március óta. Szervezetükben a helyiség megszerzése volt az egyik legfontosabb lépés, hiszen így tudnak segíteni bárkinek, pl. önéletrajzot írni, hivatalos leveleket értelmezni, ügyeket intézni.

A cigányok, hátrányos helyzetűek, honvédiak számára sok-sok programot szerveztek 2015-ben. Márciusban volt első rendezvényük, a cigányság világnapi programsorozat, mely három napot ölelt fel. Rendeztek kiállítást, filmvetítést és cigánybált is.

Nyáron került sor egy gasztronapra, ahol volt roma foci torna, családi programok és száz adag sertéspörkölt közös elfogyasztása. Külön városrésznapot rendeztek Honvédban, ahol a fellépők mellett az újabb közös étkezés vonzotta az embereket. Mint Gilingerné fogalmazott: ,,fontos, hogy minden rendezvényünkön legyen valami, amivel meg tudjuk mozgatni az embereket”.

Tavaly megemlékezték még a roma holokausztról és roma táncházat is tartottak, valamint a város magyarhertelendi táborába húsz hátrányos helyzetű gyermeket vittek el; idén negyvenet szeretnének.

Programok tehát voltak és lesznek bőséggel 2016-ban is. A Honvédban lakóknak beígért városrész rehabilitáció pedig idén indulhat.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Az EU-biztos szerint csak akkor lehet energia-veszélyhelyzetet hirdetni, ha veszélyben van az elláttás

A tagállamoknak gondoskodniuk kell az energiaellátás biztonságáról, ugyanakkor veszélyhelyzetet és ebből eredő intézkedéseket csak akkor hirdethetnek ki, ha egyértelműen fennáll az ellátás megszakadásának veszélye – közölte az Európai Bizottság energiaügyi biztosa a magyar energia-veszélyhelyzetről közzétett nyilatkozatában.

Tovább »

A nap idézete

97 éve született Nagy László, Kossuth-díjas magyar költő, műfordító, a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Tovább »

Egy méterrel magasabb lesz a határkerítés, 19 milliárd forintba kerül

A Magyar Közlöny legfrissebb számából kiderül, Orbán Viktor egyetért azzal, hogy a magyar–szerb határon az ideiglenes biztonsági határzáron a kerítés tetején elhelyezkedő biztonsági elem (hattyúnyak) 1 méteres magassággal kerüljön kialakításra, illetve hogy a szerb és a horvát szakasz találkozásánál, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén a Hóduna határszakaszon is kiépítsenek egy ideiglenes biztonsági határzárat. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink