Rendkívüli zárt ülésen került szóba a Vízmű

Ma reggel rendkívüli ülést tartott a makói képviselő testület. A DAREH földhasználati engedélyt kapott, a Víziközműnek pedig felfüggesztették a végelszámolását. 

Dr. Sánta Sándor (Fidesz), dr. Török Miklós (DK) és Gáspár Sándor (MSZP) nélkül tartották meg ülésüket a városatyák. – Halaszthatatlan döntések miatt hívtuk össze a testületet – közölte Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) a gyűlés felvezetőjében.

A képviselők először arról szavaztak, hogy a DAREH, – a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás, melynek tagja Makó is, – határozatlan időtartamra 874.720 forintért földhasználati engedélyt kap a várostól, hiszen a hulladékátrakó állomás, valamint a hulladékudvar a Társulásé, de a telek az önkormányzaté.

Pár perccel később máris zárt ülésen nyomhatták a gombot. Megtárgyalták a ,,Makó-Térségi Víziközmű Kft. végelszámolásáról és átalakításáról szóló döntést”. Ez alapján felfüggesztik a végelszámolást, a működés tovább folyna, illetve kivásárolnák a kistelepüléseket belőle, így Makó lenne az egyedüli tulajdonos.

Felvetődhet a kérdés, hogy öt nap múlva rendes ülés lesz, miért nem lehetett akkor, a képviselők hozzászólásait meghallgatva, a sajtó nyilvánossága előtt megismerni a döntés részleteit…

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink