Zavar az erőben: nem ment át a makói iskolák átadásáról szóló döntés a testületi ülésen

Három fideszes képviselő nem jött el az ülésre, a három ellenzéki pedig nem támogatta az ingatlanok és ingóságok ingyenes átadását az egyházaknak, így pedig minősített többség hiányában nem lett meg a szükséges támogatás.

A törvény adta lehetőséggel élve a Makó-Belvárosi Egyházközség átvenné a Kálvin iskolát és az ottani ingó vagyont; a Hajdúdorogi Főegyházmegye a Zrínyi utcai óvodát és az ingóságokat; a Szeged-Csanádi Egyházmegye pedig a Návay Lajos téri katolikus iskola, a Tulipán utcai óvoda és a Vásárhelyi utcai tornaterem épületét és az összes ingóságot.

Székely Ildikó, Kovács Sándor és Botlik Anita fideszes képviselők nélkül kezdődött meg a soros testületi ülés. Az ,,Önkormányzati ingatlanok egyházi tulajdonba adása” c. előterjesztést előrébb hozták. A név szerinti szavazásnál Zeitler Ádám és Gáspár Sándor tartózkodott, Mucsi Tamás nemmel szavazott, a többi 6 fideszes képviselő pedig hiába fogadta el az ingyenes átadásról szóló határozatot.

Ugyanis minősített többség kell az elfogadásához, aminek az alapja a 12 fős testület, így csak 50 százalék volt a támogatás, ami kevésnek bizonyult.

Ezt követően Varga Ferenc alpolgármester és Csermák Szilvia képviselő ott hagyta az ülést. Itt már rezgett a léc, hogy nem lesz határozatképes a testület, mert Mágori András kiment a folyosóra. Később visszajött, de Mucsi Tamás elment, így a minimum alá csökkent a létszám.

Az ülést Farkas Éva polgármester bezárta, az iskolaépületek átadását és a többi napirendi pontot holnap tárgyalják rendkívüli ülésen.

(Fotó: mako.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink