Stummer: ,,Ez a magyar Watergate-ügy, ha a Fidesz lapít, az maga a beismerés”

Már az, ami a sajtóban eddig megjelent a kormánykritikus újságírók, üzletemberek, közéleti szereplők állítólagos megfigyeléséről felvetheti a bűncselekmény gyanúját – mondta a hvg.hu-nak Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke. A politikus ezért még a mai napon feljelentést tesz tiltott adatszerzés, illetve információs rendszer vagy adat megsértése gyanújával ismeretlen tettes ellen.

Szerinte nem maradhat következmények nélkül, ha bebizonyosodik az oknyomozó cikk állítása, miszerint a magyar kormány újságírók, politikusok és más közszereplők okostelefonjainak feltörésére is használta a világ egyik legfejlettebb kémszoftverét. Ezért a bizottság MSZP-s és LMP-s tagjával kezdeményezik: a bizottság rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit.

Stummer felhívta a figyelmet arra is: úgy tűnik, a kormány és a Fidesz hozzáállása az, hogy bagatellizálni igyekeznek az ügyet, pedig szerinte

“ez a magyar Watergate-ügy, és ha ebben a Fidesz lapít, az maga a beismerés”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »