Stummer: ,,Ez a magyar Watergate-ügy, ha a Fidesz lapít, az maga a beismerés”

Már az, ami a sajtóban eddig megjelent a kormánykritikus újságírók, üzletemberek, közéleti szereplők állítólagos megfigyeléséről felvetheti a bűncselekmény gyanúját – mondta a hvg.hu-nak Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke. A politikus ezért még a mai napon feljelentést tesz tiltott adatszerzés, illetve információs rendszer vagy adat megsértése gyanújával ismeretlen tettes ellen.

Szerinte nem maradhat következmények nélkül, ha bebizonyosodik az oknyomozó cikk állítása, miszerint a magyar kormány újságírók, politikusok és más közszereplők okostelefonjainak feltörésére is használta a világ egyik legfejlettebb kémszoftverét. Ezért a bizottság MSZP-s és LMP-s tagjával kezdeményezik: a bizottság rendkívüli ülésen hallgassa meg a kormány felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit.

Stummer felhívta a figyelmet arra is: úgy tűnik, a kormány és a Fidesz hozzáállása az, hogy bagatellizálni igyekeznek az ügyet, pedig szerinte

“ez a magyar Watergate-ügy, és ha ebben a Fidesz lapít, az maga a beismerés”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc: Nonszensz, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus

“Láthatjuk, hogy a kormány folyamatosan azzal hakzinik, hogy majd a következő három évben 10-10 százalékkal megemeli a bérüket. De azt gondolom, hogy nonszensz az, nem lenézve a szakmát, hogy egy kukásautón dolgozó sokkal többet keres, mint egy kezdő pedagógus, aki a jövő nemzedékét neveli gyakorlatilag” – mondta Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője az N1TV Képviselő vágta című műsorában.

Tovább olvasom »