Szerda este Szeged belvárosában: kutyának nevezte, majd csőkulccsal támadt rá, válaszul visszaütött

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik szerda este verekedtek Szeged belvárosában – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint az egyik belvárosi téren levő gyorsbüfénél múlt hét szerda fél 11-kor a gyanúsítottak egyike egy csőkulccsal a kezében kutyának nevezett egy másik férfit. A megszólított fél visszakérdezett, hogy valóban meg akarja-e őt ütni a csőkulccsal, majd dulakodás alakult ki közöttük, melynek során több alkalommal megütötték egymást. A verekedésbe beavatkozott a megszólított férfi barátnője is, aki a vitát kezdeményező gyanúsított kezéből kivette a csőkulcsot, majd azzal fejbe ütötte őt.

A gyanúsítottak között kialakult verekedésnek a büfében dolgozók vetettek véget, azonban a szóváltás tovább folytatódott a két férfi között. Ennek során kávét öntöttek egymásra, majd ismét ütésváltás alakult közöttük ki, melynek úgy lett vége, hogy a kezében csőkulcsot tartó barátnő azzal megütötte a vitát kezdeményező férfit.

A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A vitát kezdeményező férfival szemben több hasonló jellegű bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, míg a másik férfi visszaesőként követte el a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak mindkét gyanúsított vonatkozásában helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést. A bíróság végzései nem véglegesek, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »