Tavaly még nem, de idén már átszervezésnek nevezi a Bartók bezárását a tankerület

Nem átszervezés, hanem vagyont érintő döntés – ebbe kapaszkodott tavaly a Hódmezővásárhelyi Tankerület, amikor lakatot tett a Bartók épületre. Akkor még nem emlegetett átszervezést a tankerület, de a hivatalos tájékoztató anyagokban most már elismerik, hogy az volt.

A Tankerületi Központ a művészeti iskola vonatkozásában átszervezést nem kezdeményezett és továbbra is biztosítja a köznevelési feladat ellátásához szükséges feltételeket – ez volt olvasható abban a levélben, amit Miklós Anikó tankerületi igazgató írt Kotroczó Bélának, a bartókos szülők jogi képviselőjének még tavaly nyáron.

A tankerület most tájékoztatót küldött az önkormányzatnak és a képviselő-testület elé is került az anyag. Ebben már elismerik, hogy tényleg átszervezés volt. Négyszer olvasható az ,,átszervezés”, vagy ragozása a tájékoztatóban, végül pedig közlik, hogy 2023. szeptember elsejétől ezeket átvezették az iskola alapdokumentumában.

A testületi ülésen nagy vita nem volt a Bartók bezárásáról, hiszen az érintettek nem jöttek el, hogy lehessen kérdezni tőlük.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink