Tavaly még nem, de idén már átszervezésnek nevezi a Bartók bezárását a tankerület

Nem átszervezés, hanem vagyont érintő döntés – ebbe kapaszkodott tavaly a Hódmezővásárhelyi Tankerület, amikor lakatot tett a Bartók épületre. Akkor még nem emlegetett átszervezést a tankerület, de a hivatalos tájékoztató anyagokban most már elismerik, hogy az volt.

A Tankerületi Központ a művészeti iskola vonatkozásában átszervezést nem kezdeményezett és továbbra is biztosítja a köznevelési feladat ellátásához szükséges feltételeket – ez volt olvasható abban a levélben, amit Miklós Anikó tankerületi igazgató írt Kotroczó Bélának, a bartókos szülők jogi képviselőjének még tavaly nyáron.

A tankerület most tájékoztatót küldött az önkormányzatnak és a képviselő-testület elé is került az anyag. Ebben már elismerik, hogy tényleg átszervezés volt. Négyszer olvasható az ,,átszervezés”, vagy ragozása a tájékoztatóban, végül pedig közlik, hogy 2023. szeptember elsejétől ezeket átvezették az iskola alapdokumentumában.

A testületi ülésen nagy vita nem volt a Bartók bezárásáról, hiszen az érintettek nem jöttek el, hogy lehessen kérdezni tőlük.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink