Települési érték lett a Makó FC 2004-2011. közötti szereplése

A csapat másodosztályú szereplésével történelmet írt, mivel egy teljesen amatőr, munka mellett futballozó társaság ennyi ideig, az ország legjobb húsz csapata között szerepelt. A bronzérem megszerzése óriási eredmény, mellyel a szurkolók is felejthetetlen élményeket éltek át – írja indoklásában a Makói Települési Értéktár.

A Makói Futball Club 1989-ben alakult meg azzal a céllal, hogy az önállóvá vált labdarúgást stabil működési alapokra helyezve, minél sikeresebben szerepeljen. A csapat folyamatos munkával a megyei I. osztályból (országos 5. osztály) 2004-ben az országos bajnokság másodosztályába jutott. A csapat a 2008-2009-es évadban a harmadik helyet szerezte meg és így bronzérmes lett. A csapat ebben az osztályban 2011-ig szerepelt – ismertette a Települési Értéktár.

Az eredmény néhány lelkes, futballt szerető helyi vezető áldozatos munkájának is köszönhető, akik megérdemlik, hogy ezt a teljesítményt az utókor számára is megörökítsük – így került sport kategóriában a Makói Települési Értéktárba a Makói Futball Club 2004-2011-ig tartó időszaka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Kiskunfélegyházán remekeltek a makói sakkozók

Január 8-án Kiskunfélegyházán rendezték meg a IX. Móra Kupát. A 10-10 perces időbeosztású, hét fordulós viadalon négy fő utánpótláskorú-, egy fő ifjúsági- és egy fő felnőtt korú makói játékos kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Tovább olvasom »