Televíziót kaptak a makói idős otthonok lakói – az elszigetelődés ellen

A Makó Város Fejlődéséért Közalapítványnak köszönhetően Farkas Éva Erzsébet, Botlik Anita, Varga Ferenc és Székely Ildikó egy-egy nagy képernyős televíziót vitt a Hajnal utcai Átmeneti Gondozóházba és a Batthyány utcai Idősek Otthonába.

Botlik Anita önkormányzati képviselő közösségi oldalán felhívta a figyelmet: az otthonokban élőknek ,,alapvetően kissé beszűkül a világ”, ezt a helyzetet csak tovább rontja a járványhelyzet miatti látogatási tilalom. Más időkben a gyermekek, az unokák, a találkozások, barátok tartják jó karban az időseket, most azonban pont ez tilos – tette hozzá.

Figyelembe kell vennünk, hogy a szabadidő eltöltésének, a bentlakásos otthonokban történő foglalkoztatásnak mindig alkalmazkodnia kell az idős ember érdeklődéséhez, életkorához, személyiségéhez, testi és szellemi állapotához. A foglalkoztatás célja lehet az ismeretterjesztés és az élettől való elszigetelődés megakadályozása – fogalmazott bejegyzésében a képviselő.

Ennek szellemében adták át az ajándékokat, ,,ezzel is hozzájárulva e nehéz helyzetben is szabadidejük szórakoztató és egyben kulturált eltöltéséhez.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink