Tíz órán belül, két, összesen 25 millió forintos autót füleltek le

A magyar rendőrök két körözött személygépkocsit foglaltak le Csongrád-Csanád megyében, összesen 25 millió forint értékben. Emellett megállapították, hogy az egyik jármű esetében nem a valódi papírokat adta át a sofőr, míg a másik autóban a rendőrök kábítószergyanús anyagot találtak.

A Kiszombor közúti határátkelőhelyen 2021. október 30-án 12 óra 30 perckor jelentkezett kilépésre egy német honosságú, Alfa Romeo 949 típusú személygépkocsi. A gépjárművet egy bolgár állampolgárságú férfi vezette. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy az autóhoz átadott hatósági engedély egy másik járműhöz tartozik, és az eredeti adatok alapján az autó szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt az olasz hatóságok keresik. A 38 éves bolgár férfit a rendőrök előállították, ellene egyedi azonosító jellel visszaélés elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen 22 órakor jelentkezett kilépésre egy svéd honosságú VOLVO XC60 típusú személygépjármű egy svéd sofőrrel és utassal. Az ellenőrzés megállapította, hogy a járművet a svéd hatóságok körözik. Emellett a rendőrök a jármű átvizsgálása során kábítószergyanús anyagot találtak. A két férfi ellen kábítószer birtoklása gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

A nyomozók a 10 millió és 15 millió forint értékű járműveket lefoglalták.

(police.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább olvasom »