Több városi pályázatot is a makói roma önkormányzat elnöke és képviselőjének cége nyert el

Eddig senkinek nem tűnt fel, de a makói roma önkormányzat elnöke és képviselője által vezetett cég sorra nyeri az önkormányzati pályázatokat a városban. Bevételük szinte teljes egészében önkormányzati megbízásokból származik. A cég adatai egyébként nyilvánosak, a furcsaságról Mucsi Tamás települési képviselő is beszámolt.

A Farkas Tamás vezette cég, a GOLD-PEFA Kft. tavaly közel 35 millió forint bevételt ért el. A kft másik tulajdonosa Petrovics Attila, aki a roma önkormányzat képviselője. Mucsi arra hívta fel a figyelmet bejegyzésében, hogy az árbevétel szinte teljes egészében önkormányzati megbízásokból származik. Ez a cég újította fel a Tulipán utcai rendelőt, de ők nyerték például a zöldterület karbantartást is. Utóbbinál emlékezetes, hogy annak ellenére nyerték meg a közbeszerzést, hogy bár az ajánlati szempont a legolcsóbb ár volt, a GOLD-PEFA árajánlata versenytársaiénál magasabb volt.

Farkas 2021-es vagyonnyilatkozatában szerepel is ez a céges érdekeltség, Petrovics a 2019-es vagyonnyilatkozatában tüntette fel a céget. A kft. fő tevékenysége a bontás a hivatalos cégjegyzékben feltüntetett adatok szerint – erre a Hódpress hívta fel a figyelmet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Változás Hódmezővásárhely vezetésében

Márki-Zay Péter csütörtökön javaslatot tett Kis Andrea MSZP-s főállású alpolgármester leváltására, majd miután az indítvány nem kapta meg a szükséges minősített többséget, elvonta a politikus feladatköreit.

Tovább »

A románok megszabadulnak az orosz gáztól

A bukaresti parlament májusban elfogadhatja a fekete-tengeri földgáz kitermelését szabályozó törvény módosítását célzó előterjesztést, amely a tengeri (offshore) és a szárazföldi (onshore) gázmezők kitermelésének egyaránt új lendületet adhat. Virgil Popescu román energiaügyi miniszter szerint a jogszabály révén Románia teljes mértékben függetlenné válik az orosz gáztól, mindemellett erős jelzést ad a befektetőknek is – derül ki a Világgazdaság kolozsvári tudósításából.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Bővített ügyfélfogadás a NAV makói irodájában is

A személyijövedelemadó-bevallás határidejére tekintettel a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálatának nyitvatartása 2022. május 2-től május 20-ig a következők szerint módosul:

Tovább olvasom »