Több városi pályázatot is a makói roma önkormányzat elnöke és képviselőjének cége nyert el

Eddig senkinek nem tűnt fel, de a makói roma önkormányzat elnöke és képviselője által vezetett cég sorra nyeri az önkormányzati pályázatokat a városban. Bevételük szinte teljes egészében önkormányzati megbízásokból származik. A cég adatai egyébként nyilvánosak, a furcsaságról Mucsi Tamás települési képviselő is beszámolt.

A Farkas Tamás vezette cég, a GOLD-PEFA Kft. tavaly közel 35 millió forint bevételt ért el. A kft másik tulajdonosa Petrovics Attila, aki a roma önkormányzat képviselője. Mucsi arra hívta fel a figyelmet bejegyzésében, hogy az árbevétel szinte teljes egészében önkormányzati megbízásokból származik. Ez a cég újította fel a Tulipán utcai rendelőt, de ők nyerték például a zöldterület karbantartást is. Utóbbinál emlékezetes, hogy annak ellenére nyerték meg a közbeszerzést, hogy bár az ajánlati szempont a legolcsóbb ár volt, a GOLD-PEFA árajánlata versenytársaiénál magasabb volt.

Farkas 2021-es vagyonnyilatkozatában szerepel is ez a céges érdekeltség, Petrovics a 2019-es vagyonnyilatkozatában tüntette fel a céget. A kft. fő tevékenysége a bontás a hivatalos cégjegyzékben feltüntetett adatok szerint – erre a Hódpress hívta fel a figyelmet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink