Több városi pályázatot is a makói roma önkormányzat elnöke és képviselőjének cége nyert el

Eddig senkinek nem tűnt fel, de a makói roma önkormányzat elnöke és képviselője által vezetett cég sorra nyeri az önkormányzati pályázatokat a városban. Bevételük szinte teljes egészében önkormányzati megbízásokból származik. A cég adatai egyébként nyilvánosak, a furcsaságról Mucsi Tamás települési képviselő is beszámolt.

A Farkas Tamás vezette cég, a GOLD-PEFA Kft. tavaly közel 35 millió forint bevételt ért el. A kft másik tulajdonosa Petrovics Attila, aki a roma önkormányzat képviselője. Mucsi arra hívta fel a figyelmet bejegyzésében, hogy az árbevétel szinte teljes egészében önkormányzati megbízásokból származik. Ez a cég újította fel a Tulipán utcai rendelőt, de ők nyerték például a zöldterület karbantartást is. Utóbbinál emlékezetes, hogy annak ellenére nyerték meg a közbeszerzést, hogy bár az ajánlati szempont a legolcsóbb ár volt, a GOLD-PEFA árajánlata versenytársaiénál magasabb volt.

Farkas 2021-es vagyonnyilatkozatában szerepel is ez a céges érdekeltség, Petrovics a 2019-es vagyonnyilatkozatában tüntette fel a céget. A kft. fő tevékenysége a bontás a hivatalos cégjegyzékben feltüntetett adatok szerint – erre a Hódpress hívta fel a figyelmet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink