További enyhítések várhatók itthon, megvitatják a maszkhasználatot

Novák Katalin, a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs vezetője kedden sajtótájékoztatón számolt be a törzs második ülésén elhangzott legfontosabb információkról, melyek a következők:

  • helyzetértékelést hallgattak meg a járványügykapcsán, s továbbra is a vakcinákban látják a biztonság garanciáját,
  • júliustól további enyhítések jöhetnek,
  • elindultak az Erzsébet- és napközis táborok, 
  • június végéig biztosítják a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben, ezt a lehetőséget naponta 15-17 ezren veszik igénybe,
  • egész nyáron szervezhetnek táborokat a köznevelési intézmények, 
  • a közművelődési intézményekben szervezett lakodalmak esetén a lakodalmakra érvényes szabályozást kell irányadónak tekinteni,
  • szülők, felnőtt kísérők beléphetnek köznevelési intézményekbe, ezt egy-egy iskola szabályozhatja másképp,
  • a maszkhasználat kapcsán Novák Katalin azt mondta, ez egy olyan téma, amit érdemes megvitatni.

Schanda Tamás, az ITM államtitkára elmondta, a járvány miatt nehézkes volt a nyelvtanulás. Azt látják, hogy 2021. augusztus 31-ig közel 50 ezren diplomáznának, közülük nagyjából 20 ezer hallgatónak egyelőre nincs meg a szükséges nyelvvizsgája.

Az ifjúsági szervezetek azt javasolták, aki 2021. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesz vagy tett, az a tavalyi évhez hasonlóan könnyítésben részesüljön. Erről az operatív törzs tesz majd javaslatot a kormánynak. A szabályozás azt tartalmazza, hogy idén is átvehessék a fiatalok a diplomájukat, függetlenül attól, hogy megvan-e a nyelvvizsgájuk vagy sem. 

Novák ennek kapcsán elmondta, az operatív törzs támogatja, hogy a nyelvvizsga-amnesztiát meghosszabbítsák, s ezt is javasolják majd a kormánynak. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Makói Idősek Otthonában járt a Hanki-Ker Mikulása

A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába az idősek által már hosszú-hosszú évek óta nem látott vendég érkezett egy helyi vállalkozás, a Hanki-Ker Kft. kezdeményezésének köszönhetően – számolt be róla Botlik Anita.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A Mol szerint pánikvásárlás van a benzinkutakon

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, az autósok pedig felvásárolták a drágább típusokat is. A Telex azt írta, hogy azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, de ott is gyorsabban merülnek ki így a készletek.

Tovább olvasom »