Úgy belelendült a jogalkotásba a kormány, hogy lehetetlen követni

[ad 1]

Közel 260 ezer oldalnyi terjedelemben jelent meg a jogszabályokat és jogi dokumentumokat kiadó Magyar Közlöny a 2010 óta tartó fideszes kormányzás óta – írja a Magyar Nemzet

A lap rámutat: 2010 óta 60 ezer oldallal több jelent meg, mint 1945 és 2005 között összesen, 2013-ban például átlagosan napi 250 oldalnyi szövetet adtak ki.

A lap által megkérdezett szakértők szerint ez a tempó a jogászok és az állampolgárok számára is követhetetlen. Magyar Gábor ügyvéd szerint az állampolgár akkor lesz jogkövető, ha szerencséje van, a jogászoknak pedig képtelenség betanulni és átlátni a törvénygyár által diktált szabályokat.

Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint a 2010-ben hatalomra került Fidesz-kormány „őrjöngő” jogalkotásba kezdett, s kezelhetetlen mennyiségű szöveg jelent meg a közlönyben.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink