Változás a maszkviselési szabályokban

Pár napja él a szabály, hogy nem kötelező maszkot viselni zárt területen sem – bizonyos kivételekkel -, ám most újabb rendelkezések jönnek – írja az Index. A részletszabályok kész vannak és nemsokára közzé is teszik őket – jelentette be Novák Katalin, a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs negyedik ülése után. 

A családokért felelős tárca nélküli miniszter emlékeztetett, hogy miután Magyarország elérte az öt és fél millió beoltottat, megszüntették a járványügyi korlátozások jelentős részét, ami azt jelenti, hogy maszkot már nem igazán kell hordani, ez alól kivételnek számítanak a szociális és az egészségügyi intézmények. Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kapcsolatos szabályok ma, azaz kedden jelennek meg.  Ezek lényege, hogy főszabály szerint a látogatóknak az egészségügyi és szociális intézményekben kell majd maszkot hordaniuk.

A fő szabály azonban az, hogy a látogatóknak minden esetben maszkot kell majd viselniük, az intézetekben dolgozók számára abban az esetben kötelező a maszkviselés, ha találkoznak a látogatókkal – emelte ki. Arról is beszélt, hogy a munkavégzés különböző területein, így a pihenőhelyiségekben nem kell maszkot hordani. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink