Van 600 millió forint tartalék a makói költségvetésben

Ennek ellenére nem támogatják az újszülötteket, civil egyesületeket, vagy az időseket így az ünnepek előtt. Egyelőre nem ismert, mire szeretnék fordítani a tartalékot, a támogatások továbbra is felfüggesztés alatt állnak.

Az adható, önként vállalt önkormányzati támogatások továbbra is felfüggesztés alatt állnak. Csak az egészségügyhöz és a járványhelyzethez kapcsolódó támogatásokat tudják biztosítani. Kivétel a szociális helyzetre való támogatások, ezeket egyéni elbírálás alapján vizsgálják meg. A felfüggesztett támogatások valószínűleg így maradnak 2021 elején is. A lakhatási támogatásokat most nem pénzbeli, hanem természetbeni formában adják, egészen pontosan tüzifával – derült ki Farkas Éva Erzsébet csütörtök esti tájékoztatójából.

Polgármesteri jogkörével élve egy személyben elfogadta a költségvetési rendelet módosítását. A költségvetési táblázatok között megtalálhatjuk az általános tartalékok előirányzatait. Eszerint 599 millió forint az általános tartalék soron van, ez márciusban még 274 millió forint volt:

A polgármester bő egy hónappal ezelőtt számolt be arról, hogy likviditási tervet kellett készíteni és csak bizonyos költségvetési sorok felfüggesztésével biztosítható a város működése.

Mint az ismert, ezek közé tartozik többek között a sportegyesületek, civil szervezetek, nyugdíjas klubok önkormányzati támogatása, újszülötti- és beiskolázási támogatások.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább olvasom »