Van 600 millió forint tartalék a makói költségvetésben

Ennek ellenére nem támogatják az újszülötteket, civil egyesületeket, vagy az időseket így az ünnepek előtt. Egyelőre nem ismert, mire szeretnék fordítani a tartalékot, a támogatások továbbra is felfüggesztés alatt állnak.

Az adható, önként vállalt önkormányzati támogatások továbbra is felfüggesztés alatt állnak. Csak az egészségügyhöz és a járványhelyzethez kapcsolódó támogatásokat tudják biztosítani. Kivétel a szociális helyzetre való támogatások, ezeket egyéni elbírálás alapján vizsgálják meg. A felfüggesztett támogatások valószínűleg így maradnak 2021 elején is. A lakhatási támogatásokat most nem pénzbeli, hanem természetbeni formában adják, egészen pontosan tüzifával – derült ki Farkas Éva Erzsébet csütörtök esti tájékoztatójából.

Polgármesteri jogkörével élve egy személyben elfogadta a költségvetési rendelet módosítását. A költségvetési táblázatok között megtalálhatjuk az általános tartalékok előirányzatait. Eszerint 599 millió forint az általános tartalék soron van, ez márciusban még 274 millió forint volt:

A polgármester bő egy hónappal ezelőtt számolt be arról, hogy likviditási tervet kellett készíteni és csak bizonyos költségvetési sorok felfüggesztésével biztosítható a város működése.

Mint az ismert, ezek közé tartozik többek között a sportegyesületek, civil szervezetek, nyugdíjas klubok önkormányzati támogatása, újszülötti- és beiskolázási támogatások.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink