? Varga Ferenc az egészségügyi ellátásra, a pedagógus bérekre és a dizájnerdrogok veszélyeire hívta fel a figyelmet

A jobbikos Varga Ferenc a költségvetési vitában utalt a Csongrád-Csanád választókerületére, ahol mint fogalmazott, egyre égetőbb gond az egészségügyi ellátás. Felidézte, hogy a mintegy 120 ezer ember ellátását érintő szentesi Bugyi István kórház műtőtömbjének megépítése 2013 óta húzódik. Az új épületben kapna helyet az intenzív osztály, a traumatológia, az urológia, valamint a füll-orr-gégészet.

A választókerület elszegényedett részét érintő dizájnerdrog elterjedését Varga Ferenc korunk pestiseként jellemezte.

Látjuk, hogy a kormány és hatóságok nem tudják felvenni a kesztyűt ezen szerek visszaszorítása érdekében, hiszen hiába bővül folyamatosan a tiltott szerek listája, ezek az intézkedések nem tudják követni az új összetételű drogok piacra kerülését

– hívta fel a figyelmet Varga Ferenc, azzal kiegészítve, hogy a dizájnerdrogok olcsók, könnyen beszerezhetőek és nagyon rövid idő alatt zombit csinálnak a fogyasztóból.

A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, ezeknek a szereknek a használata egyes elmaradott területeken közösségeket tett drogfüggővé, családokat tett tönkre, és fiatal életek vesztek kárba szerte az országban. 

Ebből kiindulva javaslom a kormánynak, hogy hozzon létre egy programot, amely során az ORFK, civil szervezetek bevonásával meg tudja erősíteni az eddigi drogprevenciós vonalát. Jussanak el minden általános és középiskolába, a civil szervezetekkel pedig menjenek le a telepkere, és tájékoztassák a fiatalokat a droghasználat veszélyeiről

– javasolta Varga Ferenc.

A cigány népesség felzárkóztatásának egyik legfontosabb alapja a jobbikos roma politikus szerint a megfelelő szintű oktatás biztosítása a szegregált területeken is. Varga Ferenc szerint egyebek mellett ezen múlik, hogy az iskolákból kikerülő cigány fiatalok meg tudnak-e majd felelni a munkaerőpiaci elvárásoknak.

Minőségi oktatásra van szükség, de megbecsülés és támogatás kell a pedagógusoknak, hiszen ők azok akik gondozzák a jövő generációját és ők azok akik megfelelő tudással tudják őket felruházni

– mondta Varga Ferenc, de azt is kiemelte, hogy egy kezdő pedagógus bére ma az országban nettó 200 ezer forint ami nagyon kevés.

De mint fogalmazott, az sem mindegy, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy fővárosi, vagy például Borsod megyei pedagógus.

Pontosan ezért kezdeményezem, hogy a hátrányos helyzetű területeken a pedagógusok kapjanak kiemelt bérezést, hiszen munkájuk során hátrányos helyzetű, speciális nevelési igényű többségében szegénységből érkező gyermekekkel foglalkoznak, akik sokkal több odafigyelést igényelnek társaiknál. Ennél fogva a pedagógusnak sokkal több munkát kell befektetnie a tanítás során

– mondta javaslata ismertetésekor Varga Ferenc a Jobbik frakció felszólalója.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink