Varga Mihály hatékonyabb adóhivatalt akar

A hatóság munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, úgy, hogy a minisztériumi államtitkár egyben a hivatal vezetője lesz.

Kisebb létszámmal, hatékonyabban kell működnie az adóhivatalnak a jövő évtől – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádióban. Varga Mihály a 180 percben elmondta: a vám- és adóhivatali szervek 2011-es összevonása óta a NAV jelentős létszámtöbblettel, 23 ezer alkalmazottal működik.

A tervek szerint a jövő év elejéig létszámleépítéssel és belső átcsoportosítással megszűnik a hivatal hét régiós igazgatósága, és ezentúl a kormányhivatalokban is működik NAV-ügyfélszolgálat.

Fontos változás lesz az is, hogy a hatóság munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, úgy, hogy a minisztériumi államtitkár egyben a hivatal vezetője lesz. A módosítások január elsején léphetnek életbe.

(hirado.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Megszavazták az egészségügy átalakításáról szóló törvényt

A háziorvosi ellátást és a szakápolást is érintő módosítást fogadott el az Országgyűlés szerdán az egészségügyi törvényen – számolt be az MTI. A háziorvosi és a védőnői ellátást, az alapellátási ügyeletet és a szakápolást is érintő törvénymódosítást fogadott el az Országgyűlés 136 igen, 56 nem és 1 tartózkodó szavazattal.

Tovább »

A nap idézete

218 éve született Damjanich János (Jovan Damjanić, Staza, ma Horvátország) honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink