Varga Mihály hatékonyabb adóhivatalt akar

A hatóság munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, úgy, hogy a minisztériumi államtitkár egyben a hivatal vezetője lesz.

Kisebb létszámmal, hatékonyabban kell működnie az adóhivatalnak a jövő évtől – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter a Kossuth Rádióban. Varga Mihály a 180 percben elmondta: a vám- és adóhivatali szervek 2011-es összevonása óta a NAV jelentős létszámtöbblettel, 23 ezer alkalmazottal működik.

A tervek szerint a jövő év elejéig létszámleépítéssel és belső átcsoportosítással megszűnik a hivatal hét régiós igazgatósága, és ezentúl a kormányhivatalokban is működik NAV-ügyfélszolgálat.

Fontos változás lesz az is, hogy a hatóság munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, úgy, hogy a minisztériumi államtitkár egyben a hivatal vezetője lesz. A módosítások január elsején léphetnek életbe.

(hirado.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Második adventi hétvége Makón

Szombaton és vasárnap kézműves vásárt tartanak a Makovecz téren. Vasárnap Keresztúri Léna, a Makói Oltópont vezetője osztja meg ünnepi gondolatait, a koszorút Biró István, görögkatolikus parókus áldja meg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink