Vasárnap nosztalgiavonat indul Szegedről Makón át Budapestre

Különleges retró vasúti szerelvény indul vasárnap Szegedről Hódmezővásárhelyen át Makóra, valamint az alföldi városból az egykori közvetlen gyorsvonatok hangulatát idézve Budapestre – tájékoztatta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóság pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint idén ötvenéves a MÁV klasszikus M41-es dízelmozdonya, a Csörgő. A jubileum alkalmából néhány hétvégén különleges összeállítású retróvonatok közlekednek azokon a vasútvonalakon, amelyeken „fénykorában” a Csörgő volt a meghatározó vontatójármű.

Vasárnap Tiszavirág expresszvonat indul Szegedről Hódmezővásárhelyen át Makóra, majd tovább gyorsvonatként Makóról Budapestre. Hódmezővásárhely és Makó között ma már nem járnak menetrend szerint személyvonatok. Makót pedig egészen a 90-es évekig közvetlen járat kötötte össze Budapesttel.

A retróvonat mozdonya egy klasszikus, narancs festésű, M41-es Csörgő lesz, a különleges összeállítású szerelvényben pedig első- és másodosztályú kocsik, valamint a MÁV Rail Tours WRm 029-es Pannónia étkezőkocsija közlekedik.

Az étkezőkocsiban az idén 75 éves Utasellátó különleges retró kínálatából válogathatnak az utasok. A Tiszavirág expresszen és a Makó-Budapest gyorsvonaton az első osztályú menetjegy ellátást is tartalmaz: az Utasellátó munkatársai az ülőhelyen szolgálnak fel egy választható italt, illetve egy csokirolót az utasoknak.

A Pannónia étkezőkocsi vasárnap a Budapest-Nyugati pályaudvarról menetrend szerint 7.53-kor induló Napfény InterCity vonat elején érkezik Szegedre, és a járat valamennyi utasa használhatja.

Az egyedi jegyekkel igénybe vehető retró ülőhelyes kocsikkal kiegészülő Tiszavirág expressz Szegeden kezdi Szeged-Rókuson és Hódmezővásárhelyen át Makóra tartó az útját. Makón a vonat érkezésére helyi vasúttörténeti kiállítás nyílik.

Makóról a szerelvény – Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Szolnokon át – a főváros felé indul, és menetrend szerint 19.27-kor érkezik a Budapest-Nyugati pályaudvarra. A gyorsvonatra az általános díjszabás szerint válhatók jegyek, a megszokott kedvezmények is elérhetők, és a szerelvény a vármegye- és országbérlettel is igénybe vehető.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább olvasom »