? Vetró József díszpolgári, Molnár László posztumusz díszpolgári címet kapott

Az elismeréseket a csanádpalotai városnapok alkalmával adták át szombat délelőtt. Vetró József és Molnárné Haluska Margit a díszpolgári címmel járó pénzjutalmat a helyi focicsapatnak és egy helyi alapítványnak ajánlotta fel.

Vetró József Csanádpalotán született 1954-ben, általános iskolai tanulmányait is itt végezte. Épületgépészeti ismereteit Szegeden szerezte. Ezek alapozták meg későbbi pályafutását. 1977 óta egyéni vállalkozó, több, frissen végzett csanádpalotai szakmunkás nála lett a szakma mestere. Házasságkötése után itt telepedett le és a mai napig itt él. Elnöke volt a Csanádpalotai Vállalkozói Fórumnak, jelenleg a Csanádpalotai Helytörténeti Egyesület tagja, valamint a Csanádpalotai Vadásztársaság elnökségi tagja.

A budapesti Épületgépészeti Múzeum kérésére eszközöket és fényképeket gyűjtött, valamint Csanádpalotán egy, ma már szakmai védelem alatt álló kerekeskutat újított fel. Főszerepet vállalt a Csanádpalotát és Kövegyet összekötő út menti gémeskút felújításában, mely turisztikai látványosság lett. Kül- és belföldi kapcsolataival évtizedek óta öregbíti Csanádpalota hírnevét.

Nagy tisztelet ért, hogy rám gondoltak a díszpolgári cím átadásával. Az elmúlt 40-50 évben nagyon sok elismerést kaptam, de ilyet, hogy a szülőfalumtól, városomtól, ilyet még nem. Köszönöm szépen

– fogalmazott az oklevél átvétele után a kitüntetett.

Molnár László születésétől kezdve csanádpalotai volt, minden ide kötötte. Mezőgazdasági mérnökként a helyi termelőszövetkezetben a növénytermesztési ágazatban kezdett dolgozni. Jó szakemberként ismerték az ország több részén is. Hatalmas szíve volt és nem mondott nemet a tőle segítséget kérőknek. Szeretett itt élni, ezt próbálta átadni másoknak is. A sport mindig jelen volt az életében, az iskolás éveitől kezdve. A foci volt az igazi hobbija, amit nagyon komolyan vett, először mint játékos, később mint edző volt jelen több évtizedig a csanádpalotai futballcsapatban. Játékosai nagyon szép eredményeket értek el az irányítása alatt. A megyei első osztályban dobogós helyen szerepeltek, valamint a megyei Magyar Kupában szintén felállhattak a dobogóra. Kétszer is felkerültek a Magyar Kupa országos főtáblájára. Lendület, elhivatottság, szeretet jellemezte egész életében.

Ez akkor lett volna igazán szép, ha ő maga veheti át ezt a díjat. Biztos vagyok benne, hogy már azon gondolkozna, hogy kisunokáját hogy vegye be az utánpótlásba és hogy rúgja vele a labdát

– mondta Molnárné Haluska Margit.

Dr. Debreczeni István polgármester köszöntőjéből írt cikkünket itt olvashatja el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink