📺 Vezsenyi László a pedagógussztrájkra buzdít, erre a makói kormánysajtó lekommunistázta

A fideszes makohirado.hu szerint a ,,vasalódeszkás” tanár kommunista, mert ökölbe szorította a kezét, miközben a január 31-i figyelmeztető sztrájkra és a március 16-án kezdődő határozatlan idejű munkabeszüntetésre buzdított.

A szakszervezetek azt kérik, hogy a pedagógus-bértábla alapja ismét a mindenkori minimálbér legyen az évek óta változatlan, még mindig 101 500 forintos vetítési alap helyett. Béremelést kérnek a többi iskolai dolgozónak is, például a pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztenseknek is. A pedagógushiányt is egyre égetőbb problémának tartják, ez tovább súlyosbodott a kötelezővé tett oltással, ezért annak eltörlését is kérik. Továbbá rendeznék az óraszámok kérdését is.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete videóüzeneteket tett közzé, melyekben a pedagógusok szólalnak meg. Az egyikben Vezsenyi Lászlót láthatjuk, aki röviden annyit mond:

„Most már nincs kedvem viccelni. Január 31-én és március 16-án sztrájkolni fogunk.”

A makohirado.hu szerző nélküli cikkében azt írja: ,,A makói „úszósapkás tanárnak” már nincs kedve viccelni. Mondjuk a kommunizmust idéző szimbólumokkal szerintünk sem érdemes.” Azt is írják: ,,reflexszerűen zárja munkásökölbe a kezét. Hiába na, kutyából nem lesz szalonna, tartja a mondás.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pedagógus szakszervezetek szerint súlyosan jogsértő módon állítja azt, hogy a hétfőre meghirdetett pedagógussztrájk nem törvényes, nincs róla jogerős bírósági döntés, „a gyermekeket nyugodtan lehet vinni az iskolába”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább olvasom »