? Vezsenyi László a pedagógussztrájkra buzdít, erre a makói kormánysajtó lekommunistázta

A fideszes makohirado.hu szerint a ,,vasalódeszkás” tanár kommunista, mert ökölbe szorította a kezét, miközben a január 31-i figyelmeztető sztrájkra és a március 16-án kezdődő határozatlan idejű munkabeszüntetésre buzdított.

A szakszervezetek azt kérik, hogy a pedagógus-bértábla alapja ismét a mindenkori minimálbér legyen az évek óta változatlan, még mindig 101 500 forintos vetítési alap helyett. Béremelést kérnek a többi iskolai dolgozónak is, például a pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztenseknek is. A pedagógushiányt is egyre égetőbb problémának tartják, ez tovább súlyosbodott a kötelezővé tett oltással, ezért annak eltörlését is kérik. Továbbá rendeznék az óraszámok kérdését is.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete videóüzeneteket tett közzé, melyekben a pedagógusok szólalnak meg. Az egyikben Vezsenyi Lászlót láthatjuk, aki röviden annyit mond:

„Most már nincs kedvem viccelni. Január 31-én és március 16-án sztrájkolni fogunk.”

A makohirado.hu szerző nélküli cikkében azt írja: ,,A makói „úszósapkás tanárnak” már nincs kedve viccelni. Mondjuk a kommunizmust idéző szimbólumokkal szerintünk sem érdemes.” Azt is írják: ,,reflexszerűen zárja munkásökölbe a kezét. Hiába na, kutyából nem lesz szalonna, tartja a mondás.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pedagógus szakszervezetek szerint súlyosan jogsértő módon állítja azt, hogy a hétfőre meghirdetett pedagógussztrájk nem törvényes, nincs róla jogerős bírósági döntés, „a gyermekeket nyugodtan lehet vinni az iskolába”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink