Visszatér a maszk, a munkaadók előírhatják az oltást és látogatási tilalmat vezetnek be

Három járványügyi szigorítást jelentett be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely miniszter.

Egyrészt a munkaadók szervezeteinek javaslatára lehetőséget adnak a munkaadóknak, hogy az oltást kötelezővé tegyék a munkavállalóik számára. A miniszter hozzátette, az állam mint munkaadó kötelezővé fogja tenni a saját intézményeiben, illetve az önkormányzati cégek esetében a polgármester hatásköre lesz ennek eldöntése. Kérdésre válaszolva azt mondta, ez (kétdózisú oltás esetén) két oltásra vonatkozik, és természetesen egészségügyi okok miatt lesznek kivételek is.

Másrészt november 1-jétől a közösségi közlekedésben kötelezővé teszik a maszk viselését.

Harmadrészt az egészségügyi intézményekben elrendelik a látogatási tilalmat, a szociális intézményekben pedig azok vezetői kapnak felhatalmazást ennek elrendelésére.

Az intézkedések háttereként Gulyás azt mondta, az előrejelzések szerint a járványügyi adatok ugrásszerűen fognak romlani.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink