Vona: Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

A Jobbik elnöke hosszú Facebook-bejegyzésben reagált a párizsi merényletekre. Vona Gábor szerint a terrorizmus és a migráció között igen is van kapcsolat. Arra figyelmeztet: a terrorveszély nem ért véget, lényegében csak most kezdődik. Nyugat-Európa szinte lehetetlen helyzetbe került, miközben Kelet-Közép-Európának meg kell találnia a saját útját. Megismételte a Jobbik álláspontját: Magyarország sem kvóta, sem visszatoloncolás útján nem fogadhat be migránsokat. 

Tudom, hogy a mostani pillanatok még a gyász és a döbbenet pillanatai, de attól tartok, nem lesz sok időnk a megrendültségre, mert az események pörögni fognak, és most az idő életet jelent. A szó szoros értelmében. Európának és Magyarországnak tudni kell reagálnia, és jól reagálnia, mert ha nem, akkor még nagyobb és szörnyűbb tragédiák várnak ránk. A teljesség igénye nélkül néhány pontba szedtem a gondolataimat, abból a célból, hogy a szükséges és konstruktív társadalmi vitát kiprovokáljam:

1. A terrorizmus és a migráció között igen is van kapcsolat. A bevándorlás egyértelműen növeli a terrorveszélyt. A bevándorlók nem terroristák, de jól látható a folyamat, ahogy Európába érkezve rádöbbennek, hogy itt sem fenékig tejfel az élet, majd emiatt frusztrált közösségekké válnak, akik között a terrorsejtek könnyen megtalálják a maguk utánpótlását. Akár több generáció után is… Európa migrációs politikája és a multikulturális EU koncepciója már régen megbukott, de a tegnapi nap után ez többé nem vitatható.

2. A migrációt erősítő, támogató és az abban rejlő veszélyeket kicsinyítő politikai pártok – különösen a balliberális oldal, de több jobboldali szereplő – hibája nem tagadható mindazért, ami Európában zajlik. A párizsi tragédiáért közvetett felelősséget viselnek azok a politikai erők, amelyek Európára erőltették és akarják erőltetni a migrációt. A migránsbarát politika ideje mind Európában, mind Magyarországon lejárt. A társadalomnak, ha van életösztöne és józansága, el kell fordulnia ezektől a pártoktól és politikusoktól.

3. A terrorveszély nem ért véget, lényegében csak most kezdődik. Hiába ígért Franciaország könyörtelen ellencsapást, ez a fajta fenyegetettség sajnos nehezen lesz csökkenthető. Az ISIS felszámolása után tömegével térhetnek vissza dzsihadisták Európába, vagy fanatizálhatják az itteni hálózatukat, közösségüket. Szerencsére hazánk nem tartozik a fő célpontok közé, de mindennemű pánikkeltést kerülve Magyarországnak is fel kell készülnie a terrorizmus ellen.

4. Nyugat-Európa szinte lehetetlen helyzetbe került, hiszen olyan szinten építette saját jelenét és jövőjét a multikulturalizmusra, hogy nem tudható, van-e még a számukra visszaút. Miközben aggódunk és szorítunk Nyugat-Európának, hogy ne roppanjon össze ebben a dilemmában, nekünk, Kelet-Közép-Európának meg kell találnunk a saját utunkat. Szorosabbra kell fonnunk az együttműködésünket gazdasági, politikai és minden más tekintetben. Fel kell készülnünk arra, hogy a nyugati országok tartós válsága esetén a jövőben a régiónak a saját lábára kell állnia és a saját útját kell majd járnia. Ehhez azonban elengedhetetlenül szükséges, hogy a régió országai – ha kell, akkor Brüsszellel szemben összefogva – megőrizzék szociokulturális szöveteiket, és minden erővel ellenálljanak a migrációnak.

5. Magyarország sem kvóta, sem visszatoloncolás útján nem fogadhat be migránsokat. Sem kétezret, sem többet. Egyértelműen közölni kell Brüsszellel, hogy hazánk nem multikulturális irányban képzeli el a jövőjét. Az aláírásgyűjtés helyett az Alaptörvényt kell módosítani sürgősen, hogy minderről ügydöntő népszavazást lehessen tartani, amivel az álláspontunkat itthon és a nagyvilágban is egyértelművé tehetjük.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink