📺 Zeitler Ádám dr. Karsai Dániel 12 pontját idézte ünnepi beszédében

Zeitler Ádám, a Lokálpatrióták polgármesterjelöltje március 15-én a Petőfi-szobornál tartott ünnepi beszédet, amelyben dr. Karsai Dániel 12 pontját is idézte.

Mint ismert, ő az az alkotmányjogász, akinél néhány éve egy ALS elnevezésű betegséget diagnosztizáltak, és beadvánnyal élt az eutanázia magyarországi engedélyezésével kapcsolatban az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

Zeitler Ádám elmondta, az alábbi pontokkal teljes mértékben egyetért:

 1. A valódi nemzeti egység megteremtését! Nincs olyan, hogy nemzeti oldal! Csak a nemzet oldala létezik, amibe minden nemzet- és honfitársunk beletartozik, világnézettől függetlenül. Március 15-én mindenki büszkén viseljen nemzeti színű kokárdát!
 2. Közös ügyeink intézésének alapja legyen az emberi méltóság! Az emberi méltóság sérthetetlen alapjog, amely az emberi létezés értelmét adja.
 3. Emberhez méltó egészségügyi ellátást mindenkinek! A gyógyítás mellett a kezelésnek mindig célja a szenvedés enyhítése. A beteg emberi méltósága nem csorbulhat. Ebből következik az életvégi döntések meghozatalának joga is.
 4. Védjük meg a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjait! Követeljük a gyermekvédelem és idősellátás azonnali és teljes felülvizsgálatát. Nem pusztán a törvényekét, mert az csak halott szó papíron. Magát a rendszert.
 5. Rendeztessék a magyar közoktatás helyzete! Egy nemzet sikere a kiművelt emberfők, kritikus elmék sokaságában rejlik.
 6. Állíttassék vissza a magyar felsőoktatás függetlensége! Ennek első lépése az álalapítványok azonnali megszüntetése.
 7. A magyar kultúra támogatása a világnézeti függetlenség talaján álljon! Színházcsinálók, zenészek, írók, filmkészítők hatalomhoz dörgölőzése nem lehet kulturális alap.
 8. Állíttassék vissza a sajtó szabadsága! Fel kell számolni a központi irányítású nyilvánosságot, hogy a különböző vélemények megfelelő eséllyel juthassanak el minden magyarhoz. Különben a látszólag szabadon kimondott vélemény is pusztába kiáltott szó marad. Ennek első lépése, hogy hozzanak létre független köztévét és rádiót, mely sokszínűségtől és nem kormánypropagandától hangos.
 9. Végleg váljon el egymástól az öt hatalmi ág, hogy képesek legyenek egymás ellensúlyozására, ellenőrzésére! A jogalkotó, végrehajtó, bírói, gazdasági, információs hatalom nem összpontosulhat egy kézben.
 10. Állíttassék vissza a demokratikus intézmények valódi működése! Különösen a parlament, az igazságszolgáltatás, a köztársasági elnök és az alkotmánybíróság függetlensége és szakmaisága.
 11. Valósítsuk meg végre a szentistváni álmot! Csatlakozzunk véglegesen a fejlett európai nemzetek közösségéhez. A nemzeti karakterünk feladása nélkül, de ellenállva a hideg keleti szeleknek is. Az Európai Unió nem ellenség, hanem a legcsodálatosabb európai vívmány. Fejlesszük tovább.
 12. Foglaljuk mindezt egy új, gyémántszilárdságú, valódi konszenzuson alapuló alkotmányba, amelyet népszavazás erősít meg!

Az idézetet követően a betegséggel és a hatalommal folytatott harcához sok erőt és kitartást kívánt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink