Zeitler Ádám: nem gondoltam volna, hogy a városvezetés túlmegy egy határon

,,Az összes sportlétesítmény bezárásával felszámolták a makói sportéletet, a gimnáziumban pedig lehetetlenné tették a testnevelés órák megtartását. Arról nem is beszélve, hogy városunk megítélését mennyire rombolta az, hogy az országos sajtó felkapta a hírt, hogy Makón gyakorlatilag minden bezár” – fogalmazott a Makói Csípősnek Zeitler Ádám önkormányzati képviselő annak kapcsán, hogy múlt héten megszorítást szavazott meg a fideszes többség.

Lehetett-e rá számítani, hogy pl. bezár a sportcsarnok, a múzeum, a focipálya, a tanuszoda?

,,Egyrészt lehetett rá számítani, hiszen a magas infláció és a rezsiárak drasztikus drágulása miatt mindenképp hozzá kellett nyúlni a költségvetéshez. Másrészt arra én magam sem gondoltam, hogy a városvezetés túlmegy egy határon. Az egy dolog, hogy rövidítjük a nyitvatartást néhány intézménynél, vagy összevonunk funkciókat, esetleg elvégzünk olyan fejlesztéseket, amelyeket már évekkel ezelőtt meg kellett volna lépni néhány látványberuházás helyett. Ugyanakkor az összes sportlétesítmény bezárásával felszámolták a makói sportéletet, a gimnáziumban pedig lehetetlenné tették a testnevelés órák megtartását. Arról nem is beszélve, hogy városunk megítélését mennyire rombolta az, hogy az országos sajtó felkapta a hírt, hogy Makón gyakorlatilag minden bezár.”

Ráadásul bérleti díjat emelnek az önkormányzati bérlakásoknál. Ön erre külön felhívta a figyelmet az ülésen. Miért?

,,A szociális bérlakások bérlői sok esetben a legszegényebb társadalmi rétegből kerülnek ki. Néhány lakás fűtése, nyílászárói korszerűtlenek, emiatt akár az átlagfogyasztásból is kieshetnek a bérlők. Biztos, hogy pont az ő bérleti díjukat kellett megemelni? A 10 %-os emelés az önkormányzatnak minimális pluszbevételt jelent, viszont egy olyan családnak rengeteg, ahol az élelmiszer vagy a gyógyszer megvásárlása között kell választani, miután kifizették a gázszámlát. Többek között ezért sem tudtam támogatni a teljes javaslatot, hiába voltak benne előremutató pontok”.

Ön, mint egykori JAG-os diák hogyan értékeli azt, hogy a sportcsarnok bezárásával ellehetlenül 450 diák testnevelés órája?

,,Jövőre lesz 10 éve, hogy elballagtam a gimnáziumból. Télen sosem volt meleg a sportcsarnokban, de volt hol mozogjunk. A gimnáziumnak nincs másik tornaterme, csak egy kis tornaszoba van a diákoknak, de a mindennapos testnevelés mellett ez rendkívül kevés, és még öltöző sincs hozzá. Ráadásul a tanuszoda bezárásával az úszás óráknak is vége. A testületi ülésen ezért kérdeztem rá kétszer is, a jórészt korábbi pedagógusokból álló városvezetésnél: milyen megoldási javaslata van erre a problémára a polgármesternek? A választ hallhattuk: nem az önkormányzat az iskola fenntartója. Magyarul nem érdekli a városvezetést ez a probléma, amit ők maguk okoztak. Nem csak a döntés, de a hozzáállás is felháborít.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink