112 alkotót díjaztak Szentpéteri Csilláék

A Láttad-e már a zenét? című rajzpályázat lényege, hogy a jelentkezők Szentpéteri Csilla, makói születésű zongoraművész műveire alkotnak. A friss művek beérkezéséről április elején számoltunk be, szombat délelőtt pedig az ünnepélyes díjátadó volt.

A Glorius Vigadó adott otthont a koncerttel egybekötött díjátadónak és kiállításnak, ahol összesen 112 pályázót köszöntöttek. Rövid megnyitójában Szentpéteri Csilla elmondta: egyre több a pályázó, ez óriási öröm számára, úgy tűnik, amikor a 21. századi diákok alkotnak, hihetetlen színesnek látják a zenét és elutaznak a zongorabolygóra.

,,Amikor beérkezett ez az 1481 alkotás, elképedtem, hiszen 5 évvel ezelőtt 583 volt ez a szám. Szeretik a diákok, élvezik, hihetetlen kreatívak, fantáziadúsak. Minden mű mehetne kiállítóterembe, érzékenyek, felszabadultak, színesek. Köszönöm a szülőknek, hogy engedték alkotni a diákokat, a tanulóknak, hogy el tudtak mélyülni ebben a zaklatott, felgyorsult, kaotikus 21. században”

– fogalmazott a zongoraművész.

Elárulta, hogy ezekkel a műalkotásokkal, – közel 5 ezer darabbal- , valami izgalmas dolgot terveznek, például Makón egy ruhászárító kötélen végigvinnék, hetekig mutogatva a városban, vagy eljuttatni az ország gyermekklinikáira, a beteg gyermekek gyógyulását segítve.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink