Biciklikormánnyal rabolt

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki N. N. vádlottat 2 rendbeli rablás bűntettében, ezért őt hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban a büntetés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

N. N. vádlott 2014. július hó 15. napján 1 óra körüli időben símaszkkal a fején bement egy szegedi Nemzeti Dohányboltba, ahol az ott dolgozó alkalmazottat egy biciklikormánnyal megfenyegetve arra kényszerítette, hogy adja át a kasszában lévő 85.000,- forint készpénzt és négy karton, összesen 40.800,- forint értékű cigarettát. Az eladó a fenyegetés hatására a készpénzt és a cigarettát a pultra dobott fekete válltáskába helyezte, majd a vádlott a táskát felkapva kiszaladt a boltból.

A fentieken túl N. N. 2014. július hó 23. napján 21 óra 15 perc körüli időben, fején egy símaszkkal bement egy szegedi élelmiszerboltba, ahol a nála lévő 11 cm pengehosszúságú kést az ott dolgozó alkalmazott felé tartva követelte, hogy a nő a bolt bevételét adja át a részére. Az alkalmazott kérlelte a vádlottat, hogy a pénzt ne vigye el, mire a vádlott meglökte őt és a nála lévő késsel a pénzt védő nő ujját megszúrta. A vádlottnak ily módon sikerült a kasszából kivennie 42.500,- forint készpénzt és 400,- forint értékű Erzsébet utalványt, majd a helyszínt sietve elhagyta.

A vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az nem emelkedett jogerőre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink