Neveket akar hallani a Jobbik

A Quaestor felszámolója tegnap ismertette, vizsgálata szerint „a Quaestor-kötvényeken kívül valamennyi értékpapír rendelkezésre áll”. Ezt a megállapítást a Jobbik erős kétségekkel fogadja, hiszen ismert: a külügyi tárcához tartozó Nemzeti Kereskedőház a Quaestornál elhelyezett 3,8 milliárd forintnyi jól kamatozó állampapírja helyett jóval alacsonyabb hozamot biztosító számlapénzt kapott vissza – írja közleményében Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A Jobbik már akkor feltette az azóta is megválaszolatlan kérdést: ki vásárolta meg a kereskedőház állampapírjait? A magyar adófizetők helyett a Quaestor-koalíció melyik érdekeltségéhez folynak be azok kamatai? – tudakolja a képviselő.

A felszámoló korábban azt is nyilatkozta, eláll azoktól a perektől, melyek során a cég bedőlését közvetlenül megelőzően, bennfentes információk révén kivett pénzeket vissza kívánja szerezni. Ám tegnap már azt közölték, vizsgálatuk szerint „a Quaestor-csoport tulajdonosi köre, egyes alkalmazottai és a hozzájuk kapcsolódó ügyfélkör oly módon menekítette ki a pénzét, hogy Quaestor-kötvényeit az engedély felfüggesztését közvetlenül megelőzően eladta”.

Mint írják, a Jobbik korábban is jelezte: nem fogja hagyni, hogy a Fidesz és az MSZP Quaestor-koalíciója hallgatólagos beleegyezésével zajló, 300 milliárdos korrupciós bűncselekmény tettesei megússzák büntetésüket. A Jobbik képviselői ezért nyilatkoztak büntetőjogi felelősségük tudatában, hogy ők nem érintettek a botrányban, míg a Fidesz és a KDNP képviselői a mai napig gyáván lapítanak.

A párt közleményében felszólítja az illetékes hatóságokat, hozzák nyilvánosságra, kik azok a személyek, akik a Quaestor tulajdonosaihoz kapcsolódó ügyfélkörként bennfentes információk alapján kimenekítették pénzüket a csaló brókercégből. A magyar adófizetők, köztük a Quaestor és más brókercégek több tízezer jóhiszemű károsultja joggal szeretné tudni, hogy a stadionok VIP-páholyában Tarsoly Csaba társaságában meccset néző vagy épp vele együtt szalagot átvágó fideszesek ezen kapcsolódó ügyfélkörbe tartoznak-e, vannak-e köztük olyanok, akik pénzüket bennfentes információk segítségével menekítették ki a csaló brókercégből – zárul a közlemény.

(alfahír.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink