Biciklikormánnyal rabolt

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen bűnösnek mondta ki N. N. vádlottat 2 rendbeli rablás bűntettében, ezért őt hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban a büntetés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

N. N. vádlott 2014. július hó 15. napján 1 óra körüli időben símaszkkal a fején bement egy szegedi Nemzeti Dohányboltba, ahol az ott dolgozó alkalmazottat egy biciklikormánnyal megfenyegetve arra kényszerítette, hogy adja át a kasszában lévő 85.000,- forint készpénzt és négy karton, összesen 40.800,- forint értékű cigarettát. Az eladó a fenyegetés hatására a készpénzt és a cigarettát a pultra dobott fekete válltáskába helyezte, majd a vádlott a táskát felkapva kiszaladt a boltból.

A fentieken túl N. N. 2014. július hó 23. napján 21 óra 15 perc körüli időben, fején egy símaszkkal bement egy szegedi élelmiszerboltba, ahol a nála lévő 11 cm pengehosszúságú kést az ott dolgozó alkalmazott felé tartva követelte, hogy a nő a bolt bevételét adja át a részére. Az alkalmazott kérlelte a vádlottat, hogy a pénzt ne vigye el, mire a vádlott meglökte őt és a nála lévő késsel a pénzt védő nő ujját megszúrta. A vádlottnak ily módon sikerült a kasszából kivennie 42.500,- forint készpénzt és 400,- forint értékű Erzsébet utalványt, majd a helyszínt sietve elhagyta.

A vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentettek be fellebbezést, így az nem emelkedett jogerőre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink