Szentpéteri Csilla zenéire rajzolnak

Városunk szülöttét,  Szentpéteri Csilla zongoraművészt társműsorvezetőnek kérték fel a Duna TV Család-Barát Magazinjában. Vendégei voltak Nadobán Zsuzsanna makói tanítónő és négy tanítványa, akik ott a helyszínen is látták a zenét. 

20601714

Október elsején, a Zene Világnapján élő adásban került képernyőre az a kis lelkes csapat, akik a Makói Általános Iskola Bartók Székhelyintézményéből  látogattak fel Budapestre,ahol nem mindennapi élményben volt részük.

A beszélgetés témáját Szentpéteri Csilla: Láttad-e már a zenét? elnevezésű ifjúsági koncertsorozata adta, ahol az auditív élmények mellett vizuális látványelemek is megjelennek. A művésznő júniusi, makói koncertjén a LED falakon a helyi tanulók rajzai is megmutatkoztak, akik zenehallgatás után készítették azokat. – Egy éve rajzolunk a 4.z osztállyal Csilla zenéire Urbancsokné Ruff Mária kolléganőmmel. A diákok így megmutathatják, mit látnak  egy-egy dallam után, amely fejleszti a kreativitást,a fantáziavilágot  és nyugtató hatása is van – meséli Nadobán Zsuzsanna.

47841986

Nagyon jó a kapcsolat Szentpéteri Csilla és a gyerekek között, szeretnek vele lenni, életre szóló élmény, amikor a művésznő ellátogat hozzájuk. A tévéműsorban az After Brahms című darab meghallgatása után közösen alkottak a gyerekek. – Zsírkrétával egy nagyméretű rajzot készítettek, melyben főleg a boldogság és szabadság érzését emelték ki csodás természeti képekben megjelenítve – árulta el a tanítónő.

A gyermekek nagyon élvezték  a beszélgetést, az alkotást és magát a stúdiót is. Aki nem látta volna a felvételt az alábbi linket megtekintheti 21 perc 10 másodperctől:

http://www.mediaklikk.hu/video/csalad-barat-2015-10-01-i-adas/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független “Top Employers Institute” azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak – közölte a vállalat a héten.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink