A szocialista Ujhelyi István szerint a Jobbiknak az Európai Néppártban lenne a helye

Közös érdekünk volna, hogy a Jobbikot felvegyék a Néppártba, miután a Fideszt onnan kizárták – jelentette ki a Magyar Hang tudósítása szerint meglepő módon Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője.

Péntek este ellenzéki politikusok részvételével tartott fórumot Győrben a város polgármesteri posztjáért ellenzéki színekben induló Pollreisz Balázs. Ujhelyi István szerint a Fideszt heteken belül kizárják eddigi pártcsaládjából, az Európai Néppártból.

A fórumon részt vett Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője is, aki korábban többször is úgy nyilatkozott, hogy pártja kapcsolatban áll a Néppárt egyes szereplőivel, Orbánék esetleges távozása esetén pedig nyitottak lennének az EP legnépesebb pártcsaládjának tagságára. Gyöngyösi Márton korábban azt is mondta, hogy az elmúlt években tapasztalt néppártosodási politika betetőzése lenne, ha a Jobbik egy mérsékeltebb, a Fidesztől és szövetségeseitől megtisztított Néppárt tagja lehetne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »