A nap témája: Az Origót kellett a bíróságnak legtöbbször helyreigazíttatnia

Egy közérdekű adatigénylésre válaszul nyilvánosságra hozta a Fővárosi Törvényszék, hogy a főbb hazai sajtótermékek közül melyiket hányszor perelték be, és ezek milyen eredményekkel zárultak.

Az Átlátszó Ki Mit Tud?-platformján keresztül intézett adatigénylés 2019. január 1. és 2019. december 31. közötti időszakot vizsgált, 61 –kormánypárti és ellenzéki- sajtóterméket érintve.

Ennek eredménye alapján kormánypárti sajtótermékek vezetik a szégyenlistát, közülük is az Origó a kiemelkedő. A fideszes lap, amely gyakran azt is megengedi magának, hogy álhírportálokat idéző módon szerző nélküli, támadó jellegű politikai cikkeket tegyen közzé,

33 peréből 21 esetben vesztett, további négyben részben adtak helyt a kereseteknek.

A Pesti Srácok esetében 31 perből 12 volt vesztes, a TV2-nél 23-ból 12, míg a Hír TV-nél 21-ből 8 járt elmarasztaló eredménnyel. A számokat elnézve nem csoda, hogy csak a Jobbik több mint 250 pert nyert az elmúlt években a kormánypárti médiumokkal szemben.

Az ellenzéki/független sajtóban összesen 87 esetről volt szó, ebből mindössze 13 volt vesztes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »