Az EU-s pénzekről és a jövő évi választásokról is szó esett Macron és az ellenzék találkozóján

Közös Európa vízióról, EU-s pénzekről, a magyar választások tisztaságáról és a mindkét országot érintő orosz befolyásról is egyeztetett Emmanuel Macron francia elnökkel Karácsony Gergely főpolgármester, Márki-Zay Péter, közös miniszterelnök-jelölt, Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke és Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselő – írta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

A magyar ellenzék vezetői szerint jól látható, hogy európai terveik nagyrészt megegyeznek a francia soros elnökség elképzeléseivel.

Európa kérdése

Miközben a magyar ellenzék és a francia elnök egyetért abban, hogy erős, sikeres Európára van szükség, Orbán Viktor ezzel szemben azokat támogatja, akik gyengítik Európát. Sőt, maga is Brüsszel ellen hiszterizálja a magyarokat, valamint 10 év alatt orosz és kínai befolyási övezetté silányította Magyarországot.

’22-es választás: Macron jól ismeri az orosz propaganda-módszereket

A hatpárti szövetséget képviselő ellenzéki vezetők felhívták a figyelmet a közelgő magyar választások tisztasága körüli aggodalmaikra, különösen az orosz propaganda-módszerek használatára. Emmanuel Macron jól ismeri ezeket a módszereket, ugyanis Franciaországról rendszeresen hazudozik az orosz RT nevű propagandagépezet. Mindez Magyarországon ráadásul súlyosabb azzal, hogy a Fidesz szinte az összes független sajtóterméket elfoglalta, felvásárolta, bezáratta. Erre jön rá, hogy saját érdekeik szerint átírták a választási törvényeket is.

A jogállami mechanizmusról

A találkozón szóba került a jogállami mechanizmus ügye is. A résztvevők egyetértettek abban, hogy az európai adófizetői pénzeknek a magyar embereknél, és nem az oligarchák zsebében a helye. Ezért mindennél fontosabb, hogy 2022-ben kormányt váltsunk.

A találkozón kiemelten foglalkoztak a magyar önkormányzatok helyzetével is.

Az ellenzék vezetői elmondták, hogy Magyarországon többségben vannak a változást akarók, a Fidesz hatalmasat gyengült az önkormányzati választásokon. Ennek egyenes következménye, hogy az Orbán-kormány megfosztotta bevételei jó részétől az önkormányzatokat és elsősorban Budapestet, így a túléléséért napi harcot kell vívni a kormánnyal.

Az egyesült ellenzék a közös gazdasági programjáról is beszélt a francia elnöknek

A magyar ellenzék vezetői vázolták közös gazdasági programjukat: kiemelték, hogy ki szeretnének törni abból a csapdából, hogy Magyarországon alacsonyak a fizetések, semmit nem ér a forint, és az uniós támogatások a Fidesznél landolnak. Az ország nem tud előrelépni, miközben egyre többen szegényednek el.

Az ellenzék szerint az ország versenyképességét nem stadionok, betonozott közterek és oligarchák, hanem a tudás és az innováció növelheti, salátatörvények és éjféli jogalkotás helyett jogbiztonságra, kivételezett cégek helyett pedig partnerségre van szükség.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »