Taekwon-do magyar bajnokságot rendeznek Makón

A Makó Budo Klub és Club Dynamic Szeged ITF Taekwon-do szakosztályai Makón rendezik meg március 5-én a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságát. Lesz női és férfi egyéni formagyakorlat, szabadküzdelem, tradicionális küzdelem, speciáltörés és erőtörés. A verseny kapcsán mondta el gondolatait Gera József a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség oldalának.

A Makó Budo Klub Taekwon-do szakosztályának vezetője elmondta, miután kiderült, hogy időben már lecsúsztak a rendezés szövetségi megpályázásának végső határidejéről és emiatt lehet, hogy elmarad a verseny, beszélgetett Rádainé Rózával, a Barátság Se elnökével. Arra jutottak, hogy rendezzék meg közösen. Megpályázták és a Szövetség – ha egy napos lebonyolítással is – de szerencsére mégiscsak engedélyezte a versenyt. A versenyre Harmat László alapító nagymesterük is eljön.

Elárulta sok, segítő van. Például Bárdi Andrea művész-tanár vállalta a 400 db érem elkészítését, hogy különleges érem legyen a helyezettek nyakában.

Gera Józsefet egyébként Máté Zoltán mesterék imponáló bemutatója után töltötte el a felismerés, hogy ő mindig is a Taekwon-dot kereste és neki ezt kell választanani, valamikor 1985 majálisán Makón. Szegeden tanult, rátalált a szegedi klubra. Akkor még Gombos Attila, Vöneki Zoltán, Ács Sánta mesterek 4-5 guposak voltak. Büszkeséggel tölti el, hogy ők a tanító mesterei. Az idei évben már jubilálnak Makón: 20 éve volt az első Taekwon-do edzés a városban, 13 éve csatlakoztak a most 33 éves Makó Budo Klubhoz.

(Fotó: Magyar ITF Taekwon-do Szövetség/Facebook)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink