Újabb zenés demonstrációt tartottak a Bartók iskola megmaradásáért

Nagyjából 30 szülő és gyermekeik részvételével zajlott zenés megmozdulás szombaton a Bartók iskola előtt. A szülők a székhelyintézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet – ez ellen tiltakoztak ma és vasárnap is fognak. Mindemellett jogi úton is megtámadták a fenntartó tankerület döntését.

A legutolsó tájékoztatás szerint a Hódmezővásárhelyi Tankerület nem bezárja, hanem szünetelteti a Bartók iskolaépület jogviszonyát, így próbálják jogszerűen véghez vinni az átszervezést. A szülők és jogi képviselőjük szerint azonban székhelyet szüneteltetni nem lehet, ha pedig változik a székhely, az átszervezésnek minősül, amiről viszont a törvény szerint véleményezést kellett volna kérniük többek között az önkormányzattól, szülői közösségtől.

A tiltakozók petícióját még alá lehet írni ide kattintva, a jövő héten szeretnék benyújtani az oktatásért felelős Belügyminisztériumnak.

Miközben a szülők nem értenek egyet azzal, hogy gyermekeiket a 2 kilométerrel távolabb lévő új, Almási utcai épületbe kell vinniük ősztől, addig megkezdődött a bútorok átvitele oda a Bartókból.

A szülők júniusban is tartottak zenés demonstrációt, igaz akkor a városháza előtt. Amíg délutánonként zenéltek, az önkormányzattól senki nem ment oda hozzájuk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink