Újabb zenés demonstrációt tartottak a Bartók iskola megmaradásáért

Nagyjából 30 szülő és gyermekeik részvételével zajlott zenés megmozdulás szombaton a Bartók iskola előtt. A szülők a székhelyintézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet – ez ellen tiltakoztak ma és vasárnap is fognak. Mindemellett jogi úton is megtámadták a fenntartó tankerület döntését.

A legutolsó tájékoztatás szerint a Hódmezővásárhelyi Tankerület nem bezárja, hanem szünetelteti a Bartók iskolaépület jogviszonyát, így próbálják jogszerűen véghez vinni az átszervezést. A szülők és jogi képviselőjük szerint azonban székhelyet szüneteltetni nem lehet, ha pedig változik a székhely, az átszervezésnek minősül, amiről viszont a törvény szerint véleményezést kellett volna kérniük többek között az önkormányzattól, szülői közösségtől.

A tiltakozók petícióját még alá lehet írni ide kattintva, a jövő héten szeretnék benyújtani az oktatásért felelős Belügyminisztériumnak.

Miközben a szülők nem értenek egyet azzal, hogy gyermekeiket a 2 kilométerrel távolabb lévő új, Almási utcai épületbe kell vinniük ősztől, addig megkezdődött a bútorok átvitele oda a Bartókból.

A szülők júniusban is tartottak zenés demonstrációt, igaz akkor a városháza előtt. Amíg délutánonként zenéltek, az önkormányzattól senki nem ment oda hozzájuk.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Orbán titokzatos külföldi forrástól kérne 11 ezer milliárd forintnyi hitelt

,,A szükséges pénzügyi forrásokat az Európai Unió megígérte. Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk” – Orbán Viktor ezekkel a mondatokkal zárta a parlamenti őszi ülésszak nyitó beszédének (talán) legfontosabb részét. 

Tovább »

A nap idézete

,,Munkásság az élet sója,
A romlástól mely megójja;
S csak az, aki nem hevert:
Várhat áldást és sikert.”

Tovább »

📺 Ledes közvilágítást építenek ki egész Kiszomboron

A község ezzel a beruházással próbál spórolni, számításaik szerint öt éven belül megtérül – derült ki a keddi testületi ülésen. Elfogadták Bajnóczi János költségcsökkentési javaslatait is és árajánlatot kérnek a mártélyi üdülő tetőszerkezetének felújítására.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink