A kormánypárti képviselők szabotázsa miatt nem tudták vizsgálni a földárveréseket

[ad 1]

Határozatképtelenség miatt elmaradt kedden az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának ülése mivel a kormánypárti képviselők nem jelentek meg.

Így Legény Zsolt (MSZP), az albizottság elnöke megállapította, hogy a testület ülését nem, lehet megtartani, mivel még napirendet sem tudják megszavazni a jelenlévő ellenzéki képviselők.

Tájékoztatása szerint a kormánypárti képviselők azzal indokolták távolmaradásukat, hogy a témában minisztereket szeretnének meghallgatni, akik viszont a mostani ülésre nem tudtak eljönni.

A kormány képviseletében megjelent államtitkárok Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztériumból, Csepreghy Nándor és Kovács Zoltán a Miniszterelnökség képviseletében – valamint a Mezőhegyesi Állami Ménes megalapításáért felelős kormánybiztos – Farkas Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő az albizottság elnökének a testület határozat képtelenségét megállapító bejelentése után elhagyták az üléstermet.

Az albizottsági ülésen az előterjesztett napirend szerint a képviselők beszámolót hallgattak volna meg, a Nemzeti Földalapba (NFA) tartozó, 3 hektárt meghaladó földrészletek árverés útján történő értékesítésének eredményeiről; továbbá tájékoztatót kaptak volna a Mezőhegyesi Állami Ménes megalapításának folyamatáról.

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink